Boom?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/02/2004 - 13:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Boom?

Ik wil graag een boom in mijn achtertuin plaatsen. Tuin is 5 (br) x 11 meter. Een appelboom staat achterin. Ik wil hem naast de schutting (schaduw) op het zuiden plaatsen (dit is de enige mogelijkheid). Wie heeft suggesties voor een prachtige boom in een kleine tuin?

zo, 15/02/2004 - 15:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik denk zelf in de richting van een beuk want die kunnen heel veel scaduw verdragen de latijnse naam is carpinusinfo-icon betulus dan kunt u het verder op google opzoeken

zo, 15/02/2004 - 17:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Houdt wel rekening met de wetgeving t.a.v. de buren. Je moet in elk geval een aantal meters vanaf de schutting planten. In begin is een boom mooi, loopt mooi uit maar dan . Je schrijft dat die appelboom achterin staat dus in het midden komt ongeveer de nieuwe boom . Ergens twee meter van de schutting af. Hoe hoog wordt de boom. Hoeveel schaduw krijg je. Wat wil je eronder planten . Alleen schaduwplanten ? Hoe vrolijk denk je dat jouw buren kijken als de boom een meter of acht is en bij hun de zon wegneemt.
Onze buren hebben een kastanje . In begin heel leuk want die was daar zomaar gekomen. Het is nu een enorme boom. Weghalen willen ze hem niet maar de boom neemt enorm veel vocht, veel blad, veel opschot . Er zijn al eens een paar takken afgehaald . Mooier is de boom er niet opgeworden. Een boom is vlug genoeg gekocht en geplant maar houdt wel rekening met de consequenties. Heb je al eens aan een rododendron gedacht. Dan heb je iets groenblijvends, bovendien in het voorjaar nog bloemen en wordt tenminste niet zo hoog.

zo, 15/02/2004 - 19:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Liquidambarinfo-icon/Crataegusinfo-icon/Laburnuminfo-icon dit zijn kleine bomen.
Grote zoals een beuk is totaal ongeschikt.
Trouwens als er al een appel instaat let er op dat het allemaal niet teveel word.

ma, 16/02/2004 - 14:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bewaar me voor het planten van bomen in kleine tuinen! Ik heb zelf een buurman die een amerikaanse blauwspar van 35 mtr. in zijn voortuintje van 4,5 x 5 meter heeft staan! Nou, dat is geen pretje, dat kan ik je verzekeren! Als je toch een boom wilt, waarom dan geen japanse kers van het type zuilvorm, te weten Prunusinfo-icon Amenogawa? Deze boom heeft in het voorjaar prachtige bloesems en kleurt in het najaar prachtig vuurrood. Hij groeit wel omhoog maar blijft smal, in een zuilvorm dus. Ook beter voor de verstandhouding met de buren, lijkt me.
Succes!

di, 17/02/2004 - 13:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry, ik had erbij moeten zetten dat ik aan een kleine boom denk i.v.m. de buren en de kleinschaligheid van mijn tuin.

di, 17/02/2004 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja maar het vervelende is dat kleine bomen in een kleine tuin ook gauw te groot worden. Je ziet wel aan de diverse rreacties hoe of iedereen er over denkt. Ik blijf het maar op een Rhodo houden dan heb je groen en het kan toch 1,50-180 worden. Een bonte laurier ? blijft ook ongeveer die maat.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag