border in de schaduw

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/08/2008 - 18:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

border in de schaduw

Ik heb 2 borders die nauwelijks zon krijgen en het liefst zou ik aan beide kanten lavendel willen hebben maar dat gaat dus niet.
Welke groenblijvers(die bij voorkeur iets weg hebben van de lavendel) zou ik kunnen planten?

di, 12/08/2008 - 18:49
Hendrik Jan

Groenblijvers die iets weg hebben van lavendel, in de schaduw, vergeet dat maar.

Groenblijvers in schaduw/half schaduw: Skimmiainfo-icon (heester), Liriopeinfo-icon muscari (leliegras), Pachysandrainfo-icon(bodemb), Vincainfo-icon (bodemb), sommige varens en Geraniuminfo-icon macrorrhizum (bloeit plusminus een maand).
Niet-groenblijvers in schaduw/half schaduw: herfstanemonen, vele varens,
Kirengisoma palmata (als deze plant goed aanslaat, super, mooie bladeren pas na drie jaar op ware hoogte), vele Hostainfo-icon's, vele astilbes, Cimicifugainfo-icon (zilverkaars).

vr, 15/08/2008 - 22:42
Madeleen

Prikneuzen hebben grijs groenblad (net ale de lavendel) en doen het goed op een plek zonder zon. In diepere schaduw doet bonte dovenetel het nog. Ze blijven allebei groen. De dovenetel is in de winter en lente mooi de prikneus in de zomer en het najaar.

di, 19/08/2008 - 16:03
Hendrik Jan

Prikneus voelt zich het best op een plek in de zon (daarom ook het grijsgroene blad met kleine haartjes), eventueel in de halfschaduw en is NIET wintergroen.

do, 21/08/2008 - 14:58
Madeleen

In mijn tuintje staan de prikneuzen op plaatsen die nauwelijks zon krijgen: noord west. Ze hebben 's winters weinig last van de vorst. Waarschijnlijk komt dat door de beschutte plek waar ze staan.Hun minste periode hebben ze kort na de bloei, dat is ongeveer augustus.Ze komen dan bij van het bloeien en zaad aanmaken. Je kunt dit verminderen door de uitgebloeide bloemen direct af te knippen. Het zijn planten die niet zo lang leven (2a 3jaar), maar ze zaaien zich makkelijk uit.Zo laat ik een paar takken zitten om mooie nieuwe planten te krijgen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag