Brugmansia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/09/2002 - 14:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Brugmansia

Hallo.Wie kan me zeggen hoe ik mijn brugmansia het best laat overwinteren. Ik weet dat hij binnen moet, maar voor de rest weet ik niet goed wat ik er moet mee doen. Moet hij gesnoeid worden, moet hij verpot worden, extra voeding geven, ....? Het is namelijk het eerste jaar dat we een brugmansia hebben.

di, 24/09/2002 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn Brugmansia's zet ik op een koele plaats en geef ze af en toe water zodat ze niet uitdrogen, ze laten hun blad vallen in de winter.In het voorjaar begin maart begin ik met meer water te geven, ze lopen dan snel weer uit.Je kunt ze ook snoeien voor ze de winteropslag ingaan en die scheuten zet je gewoon in de grond met stekpoeder en je hebt volgend jaar weer meer Brugmansia's succes Helene

di, 24/09/2002 - 01:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste,

Ik ben de eigenaar van 2 prachtexemplaren van deze plant, en dit sedert een 4 tal jaar. Om ze te overwinteren plaats ik ze vanaf eind oktober in een onverwarmde stal (weliswaar vorstvrij gehouden door een klein petroliumkacheltje). Ze krijgen dan ook minder licht, zonder ze volledig in het donker te zetten. De planten zelf snoei ik sterk terug, (tot ongeveer 30 cm) daar de plantjes toch ongeveer een hoogte van dik 2,5m bereiken en mijn stal niet zo hoog is. De grond hou ik in de wintermaanden gewoon wat vochtig (niet nat) en ze krijgen ook geen voeding meer. Eens de temperatuur weer begint op te lopen krijgen ze weer meer water en voeding (geen duur spul gewoon vloeibare voeding uit een grootwarenhuis) Vanaf 15 mei gaan ze terug naar buiten op een plaatsje waar ze veel licht hebben en niet in de volle zon staan. Van dan af aan krijgen ze dagelijks ongeveer 8L water en om de 2-3 dagen vloeibare voeding. Vergeet vooral geen water te geven op warme dagen want dat wordt bestraft met slappe bladeren die dan later af vallen.

groetjes,

Alain

do, 09/06/2005 - 17:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

eigenlijk zit ik met de zelfde vraag.
ik vorig jaar voor het eerst mijn brugmansia laten overwinteren maar in de schuur en ben hem alleen vergeten terug te snoeien dat heb ik dus van het voorjaar pas gedaan ik heb er 2 waarvan 1 vol blad zit maar dat word nu geel en de andere die krijgt bijna geen blad en alle stelen worden heel erg zacht en snotterig en het blad wat eraan zit word ook geel wie kan mij hierbij helpen zodat mijn brugmansia's toch nog mooi in de zomer zijn al vast bedankt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag