Brugmansia

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/08/2006 - 17:18
Claudia 2

Brugmansia

Omdat ik Brugmansia’s enorm mooi vind heb ik via via een brugmansiaplant gekregen. Het is mijn eerste Brugmansia en daarom werd het volgende erbij vermeld:

•Het is een moederplant geweest waarvan jaarlijks gestekt werd.
•Is niet winterhard. In de winter vorstvrij wegzetten met een bijna droge kluit.
•In het voorjaar geleidelijk warmer zetten.
•Uitgebloeide bloemen verwijderen.
•Heeft tijdens de bloei 1x per 2 weken voeding nodig
•én in de winter tot de helft terugsnoeien!

Mijn vragen zijn:
1)Hoe kan ik het beste stekken, wanneer en hoe ziet een gezonde stek eruit?
2)Ik vind het doodeng om de plant in de winter voor de helft terug te snoeien. Kan iemand mij vertellen waar op ik moet letten en op welke plek ik het beste kan snoeien?
3)Kan het snoeiafval ook gebruikt worden als stekmateriaal?

zo, 20/08/2006 - 22:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vul in : Brugmansia onder Start Zoeken, en vindt veel informatie over deze plant!

ma, 21/08/2006 - 00:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Greenconnection,

Op het internet vind ik enorm veel algemene informatie, zoals de vele soorten, dat ze te stekken en te zaaien zijn, dat je ze 's winters binnen moet laten "overwinteren, enzovoort. Dit begrijp ik.

Ik zoek specifieke informatie, zoals de vragen die ik eerder stelde.
Hoe kan ik het beste stekken: welke delen van de plant zijn geschikt als stek. Ik las op het internet ergens dat je de stekken in vochtige potgrond moet plaatsten, ergens anders las ik dat je de stekken gedurende de winter in water moest plaatsen zodat er ruime wortels ontstonden en om ze vervolgens in het voorjaar in de potgrond plaatsen. Wat is de beste manier?

Ik ben helemaal blij met de plant die ik gekregen heb en hoop hem de winter door de krijgen

ma, 21/08/2006 - 00:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Claudia,
In boeken en op sites kun je veel lezen over de verzorging van de Brugmansia. Ik wil je graag laten weten hoe ik er in de praktijk mee om ga. Ik noem ze overigens Datura, maar hij wordt nu meer Brugmansia genoemd. Ze waren mijn broer's hobby en hij had er tientallen. Hij gaf ze vanaf mei, als ze naar buiten kunnen, speciale mest. Ik gebruik Fuchsiamest, eerst voor de groei, daarna voor de bloei. Veel water, maar hij mag niet met de voeten in het water blijven staan. Stekken wil van alle delen, zelfs van een blad, waarvan je dan een stuk afsnijdt. Voorkeur heeft het voorjaar, maar kan de hele zomer. Bij ons moet hij in de (lage) kelder overwinteren en we zagen hem dan ook ieder jaar op zo'n 40 cm gewoon af. Loopt ieder jaar weer uit. Als hij naar buiten gaat, snijd ik rondom de kluit enkele centimeters af, waarna ik de grond aanvul met potgrond, gemengd met (eigen gemaakte) compost. Eigenlijk moet er wat klei door, maar dat heb ik hier niet voorhanden. Ik stuur een foto mee. Het zijn inderdaad prachtige planten! Succes!

Brugmansia
ma, 21/08/2006 - 01:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Claudia, ik bedoelde niet het internet, maar de mogelijkheid om de vragen over Brugmansia, die de laatste tijd veelvuldig zijn beantwoord, eens na te lezen, onder: Start Zoeken!
Je krijgt zo 3 pagina's met vragen en antwoorden.

ma, 21/08/2006 - 21:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Wilmasmo:

Dank je voor het delen van jou ervaringen. Ik zal absoluut jou manier van werken proberen te volgen, zeker na het zien van die foto. Wat een "beauty"!

Greenconnection:
Sorry, ik had je verkeerd begrepen. Er staat inderdaad veel meer informatie op deze site dan ik in eerste instantie gevonden had. Ga alles zometeen op mijn gemak eens doorlezen.

Wat anders,.... kan het zijn dat mijn gekregen plant nog gaat bloeien? Er zitten namelijk een achttal knoppen in die naar mijn mening erg klein zijn? Mijn gevoel zegt dat het niet meer de tijd is om te gaan bloeien.

ma, 21/08/2006 - 22:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Moed houden! We krijgen vast nog een mooie nazomer!

di, 22/08/2006 - 09:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, natuurlijk,..... met een beetje geluk gaat de zon nog even schijnen.

Als je me een jaar geleden zou zeggen dat ik uit zou kijken naar planten die kunnen gaan bloeien in de tuin dan had ik je voor gek verklaard. Ik heb een paar maanden geleden mijn tuin opgeknapt en heb me toen voorgenomen om zoveel mogelijk bloeiende planten én planten die je niet zovaak tegen komt te plaatsen.

Zo heb ik tijdens de tuinbeurs Fleurig een Hibiscusinfo-icon Newbiscus Marvelous gekocht (met xxl-bloemen). Er zitten nu zo'n 40 knoppen in van heel klein tot aardig aan de maat. Ik ben enorm nieuwsgierig hoe groot de bloemen gaan worden. De informatie die de kweker erbij gaf was dat de bloemen zeker 20 cm in doorsneede kunnen worden. Nou...... dat moet ik eerst nog maar een zien!

Als deze Newbiscus nog moet gaan bloeien dan kan mijn Brugmansia natuurlijk ook nog wat gaan laten zien.

Hoe meer ik te weten kom over de planten in mijn tuin hoe meer schik ik krijg om het gehele jaar een goed uitziende tuin te realiseren.

Onderwerp gesloten