Brugmansia en volle grond

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/02/2009 - 16:05
derpassat

Brugmansia en volle grond

Hoi,

Heb sinds vorig weekend 3 stekken van brugmansia's gekocht.
De persoon waar ik had gekoch vertelde mij dat je ze ook in de volle grond kunt planten, maar dan elke winter terug uithalen.
Heeft iemand dit al gedaan gehad?

Mvg Bert

Brugmansia en volle grond
do, 12/02/2009 - 17:01
RdB

Ik heb er 1 in vrij kleine pot. Eind maart graaf ik die in, in het begin nog wel water geven. Dan groeit de plant rustig verder (nou ja, rustig groeien is er bij een Brugmansia niet bij). In de herfst steek ik de pot weer uit, het grootste deel van de wortels blijft dus in de grond achter. De plant wordt fors gesnoeid en mag overwinteren. Het voordeel van de methode is dat de plant niet omwaaid of veel water gegeven hoeft te worden.

Ruud

do, 12/02/2009 - 17:59
Meuleke

Hoi,

Voor de eerste strenge vorst de uiteinden van de takken afsnijden en vorstvrij bewaren met een beetje water geven zodat ze niet uitdrogen.

In het voorjaar zo lang mogelijk warm binnen laten staan zodat ze al flink gegroeid zijn voordat ze buiten geplant worden in volle grond (na de vorst).

Door ze nog een tijdje binnen te laten groeien kan je al grotere planten buiten zetten.
Ik geef ze als ze buiten staan nog extra meststoffen (veel compost in het plantgat) en veel water geven (min. 1 emmer / dag)

M,

do, 12/02/2009 - 19:51
derpassat

wat voor meststoffen gebruiken jullie allemaal, heb ook eens van beendermeel gehoord. Dit zou ook voor van alle soorten planten goed zijn?
Wanneer beginnen jullie daar ook mee?

Zou ik ze nu ook al in grotere pot kunnen overplanten of kan dit kwaad?

Mvg Bert

do, 12/02/2009 - 20:54
RdB

Beendermeel is een fosfaatmeststof. Als je dat alleen gebruikt mis je teveel stikstof en kalium. Gebruik daarom beter een samengestelde meststof. Voor planten die je vooral wilt laten bloeien zou ik er een kiezen met hoog P.

Met overplanten zou ik wachten tot ze naar buiten gaan. Nu al verpotten leidt tot een groeispurt van zwakke takken die straks weer kapot gaan.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag