aanleg houten terras

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/08/2005 - 23:26
wilfried

aanleg houten terras

Ik zou graag een houten terras aanleggen op bankirai balken in stabilisé.

Hoe ga ik te werk? Hoe dik dient een stabilisé te zijn ? Hoe maak ik de balken vast in stabilisé ?

Met dank

zo, 07/08/2005 - 19:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja....u zit nu op een tuinforum. Uw vraag kunt u beter stellen aan een gespecialiseerde winkel zoals Gamma, Karwei, winkels die niet alleen hout verkopen maar ook de atributen hebben om ze te bevestigen. Zij weten het wel want daar zijn veel personeelsleden met timmermans capaciteiten. Daar krijgt u denk ik..een beter advies want dat is toch de bedoeling van uw vraag?

zo, 07/08/2005 - 21:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat is een stabilisé? De dikke van Dale kent het woord niet en ik heb het ook nooit eerder gehoord. Bankirai balken in stabilisé. Zeg het mij alstublieft.
Frans.

ma, 08/08/2005 - 11:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Stabilisé is een mengeling van zand en cement. Bij ons ligt het als grondlaag onder de klinkers van ons koertje. Het blijft vochtdoorlatend, dit in tegenstelling tot beton.

za, 13/08/2005 - 05:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

erg ingewikkeld als je het mij vraagt. plaats vier (zes) korte palen in snel beton leg hierop de leggers (draagbalken) et voila een prima terras. Lange palen bieden mogelijkheid tot een soort van veranda of hekwerk rond het terras. of gewoon 2 lange palen voor een mooie pergola. Opties zijn dan legio. Het grote voordeel is dat het terras "zweeft" zorg wel voor een laag zand hieronder (10- 7 cm) dit zorgt voor een goede dreinage (ipv van worteldoek beton of cement) anders krijg je onkruid. doordat er ventilatieruimte is krijg je geen last van ongedierte (pissebedden, oorwurmen etc.) en geen houdrot en schimmels. de ruimte ademd en blijft hierdoor gezond en droog.

Karwei

ma, 29/08/2005 - 15:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het nog niet te laat is, wij hebben deze vakantie ook zo'n terras aangelegd.
Stabilisé van 100 kg cement leg je ongeveer 10 cm dik.
Daarop leg je betonnen tegels, die je indien nodig met cement waterpas legt. Zorg wel voor een lichte afloop, zodat het water niet op het terras blijft staan.
Daarop leg je bankirai balkjes van 45x45cm.
En dan kan je kiezen. Je kan de bankirai planken vastschroeven met RVS-schroeven.
Of, en dat hebben wij gedaan maar is een heel karweitje, je kan de planken aan de onderzijde met plaatjes vastschroeven, omdraaien en vastmaken op de balkjes. Je ziet geen enkel schroefje.
Tussen de planken laat je ongeveer 4 à 5 mm spatie, want bankirai hout trekt fel.
Succes ermee!

za, 26/11/2005 - 17:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Laatst op tv was in het programma Eigen huis en tuin iets over het aanleggen van een terras met bankirai balken. Misschien kun je iets vinden op de website van dit programma. https://tinyurl.com/8rfyzby.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag