buxus

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 05/06/2003 - 11:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

buxus

nog een vraagje ... in een artikel las ik dat ik nu gerust mijn buxusinfo-icon mag snoeien .. ik wou dat gisteren doen maar ik merk dat er aan de achterzijde van ons bolletje heel wat takjes bruin geworden zijn ... komt dit door te weinig water ? kan ik daar nog iets aan doen want zo gaat hij helemaal kapot gaan vrees ik

do, 05/06/2003 - 15:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Cindy,

Als buxusinfo-icon bruine takken heeft kan dit meerdere redenen hebben. Te weinig water is meestal niet de oorzaak hiervan. Als een buxus gaat "bloeien" is een signaal van te weinig water. Veelal zijn factoren als verkeerde bemesting, urinerende honden/katten de veroorzakers van bruine takken in buxus.

Maar je kunt de buxus, ondanks de bruine takken, toch snoeien. Door het snoeien krijgt de buxus een groeispurt. De buxus zal zich snel herstellen.

MVG,Eric

vr, 06/06/2003 - 00:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Reageer even omdat ik iets las wat op mijn buxusje van toepassing is. Bloeien! Dat doet mijn buxusinfo-icon dus, ik dacht nog, goh wat leuk! Maar dat is dus helemáál niet leuk,maar een teken van droogte lees ik nu. Heel goed dat je deze vraag neerzette, anders had ik dit nu niet geweten, ik ga gauw water geven;)
Groetjes, Marijke

ma, 09/06/2003 - 21:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

je buxusinfo-icon mag je nu snoeien en in augustus nog eens wij hebben verschillende bollen in de tuin staan en zo doe ik dat ook,mijn schoonbroer stekt buxus plantjes en hij heeft mij dit gezegt, dus wel van een kenner,
worden ze bruin dan kan dit inderdaad van urine van katten ofzo zijn bij mij is dit ook,maar de buxus staat hier al zeker 5 jaar en is nog altijd niet kapot, dus geen schrik hebben.

spijtig dat er bij die andere bloei aan komt want een buxus kan zo prachtig zijn met allerlei figuren
groetjes green eyes

Onderwerp gesloten