Buxus bruin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 24/12/2002 - 12:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Buxus bruin

Mijn mooie buxushaag (ca. 30 cm hoog) is vanaf afgelopen zomer op een paar plaatsen bruin geworden. Vooral de onderkant werd op een paar plaatsen bruin en daarna kaal. Op een paar plaatsen zitten dus flinke gaten aan de onderkant. Wat kan hiervan de oorzaak zijn en kan ik dit op de een of andere manier verhelpen en voorkomen? Ze zijn ca. 7 jaar oud.

Groetjes, Barbara

do, 26/12/2002 - 02:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt er op dat er een kat of een hond tegen de planten piest.De betreffende takken gaan dan dood. Laat naaststaande takken uitgroeien en bind die dan over de beschadigde plaatsen, zoals bij vormsnoei wordt gedaan. Het grootste probleem is echter om het betreffende dier of dieren op te laten houden met zijn activiteiten! Maria

do, 26/12/2002 - 16:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kán van een dier zijn, maar lijkt mij meer de beruchte schimmelziekte. Is in Engeland veel voorkomend, de laatste jaren. Het enige wat hieraan gedaan kan worden, is aangedane plantjes vervangen door nieuwe. Laat zo'n aangedane takje zien aan een deskundige hovenier, hij kan je zekerheid geven voordat je gaat rooien. Shirely.

za, 28/12/2002 - 00:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

water geven slimmeke

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag