Buxus in pot zetten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/03/2003 - 11:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Buxus in pot zetten

Hallo,

Graag zou ik willen weten of het verstandig is om een buxusinfo-icon vanuit de tuin in een pot te verplaatsen. Aangezien me dat handig lijkt ivm het veranderen van de tuin.

Kan iemand mij raad geven?

Groeten, Nathalie

di, 11/03/2003 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

In principe is zoiets altijd mogelijk als je maar een aantal regels in acht houdt.belangrijk is dat je dat het best doet in het voorjaar of in het najaar.Je moet de wortels afsteken dwz ongeveer in de vorm van de toekomstige pot inkorten met zoveel mogelijk grond nog er aan.Dan zet je de plant in die pot met .Doe er nog grond erlangs en geef daar water op zodat die grond de openingen opvult.Als je ervoor zorgt dat de plant de komende paar maanden zeker niet uitdroogd,maar ook weer niet te veel water geeft dan moet het zeker wel lukken.

groetjes Stef

vr, 14/03/2003 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helemaal juist. Meer nog, een beetje terra-cottem toevoegen als watervasthoudend middel spaart je veel werk en vermijdt dat de plant een groeistop doormaakt. Alle maten matig bemesten en eventueel extra magnesium toevoegen ev. onder de vorm van kieseriet of speciale buxusmest doen wonderen

groetjes

Patrice De Cocker

tuinarchitect

https://tinyurl.com/y3as4dvx

Onderwerp gesloten