Clematiswonder gebeurd?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 25/05/2004 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Clematiswonder gebeurd?

Precies op de plaats waar ik er één wilde hebben (kopen) groeit nu vanzelf een (gratis) babyclematis uit de grond! kunnen die uitlopen uit oude wortels? ik heb er eentje op ongeveer die plek geplant vorig jaar maar die wilde niet groeien en is een gek staketsel van dode takke geworden. die heb ik eruit getrokken, maar nu staat er een soort tweelingzusje lijkt het wel. het is wel ruim dertig centimeter verderop. kan dat? of is het toch een wonder? misschien lijkt het plantje alleen maar op een clematisinfo-icon, maar volgens mij is het er eentje. leuk hè? maar hoe kan dat nou?

di, 25/05/2004 - 13:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

het zou best kunnen dat er nog een stuk wortel is blijven zitten dat nu terug uitloopt, ik heb ooit eens een clematisinfo-icon gehad die de verwelkingsziekte had, afgesnoeid en na een jaar! ongeveer was hij er opeens terug, zo zie je maar de natuur blijft ons steeds maar verbazen, dat is juist het leuke ervan ,niks voorspe baar en altijd weer een verassing

di, 25/05/2004 - 22:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier is ongeveer hetzelfde gebeurd. Ik had vorig jaar een passiebloem in ons tegeltuintje aan de voorkant van het huis geplaatst en daarvoor had een clematisinfo-icon plaats moeten ruimen.
Welnu ... hij heeft nog nooit zo groot gestaan en zo mooi gebloemd als dit jaar. Ook de andere clematissen hebben nog nooit eerder tevoren zo dik van blad gestaan en zoveel knoppen gehad.

wo, 26/05/2004 - 12:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

De meeste clematissen bloeien voor 21 juni. Deze soorten moeten in maart ieder jaar worden teruggesnoeid tot op 30 a 40 cm boven de grond. Dan lopen ze opnieuw uit en bloeien overdadig. Vandaar dat op het overgebleven wortelgestel van je clematisinfo-icon nu nieuwe scheuten opkomen. Heb je nog het kaartje bewaard van toen je hem gekocht hebt? Daar staat meestal informatie op over soort, bloeitijd en wanneer te snoeien.
Veel plezier ermee!

wo, 26/05/2004 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bah neen gij ! Ik heb geen kaartje bijgehouden. Het zijn grote dieppurperen bloemen van zo'n dikke 10 à 15 cm in diameter.
Heel schoon. Vooral omdat het er zoveel zijn. De linkse clematisinfo-icon heeft zijn knoppen nog niet vrijgegeven. Ik weet ook niet meer welke kleur die hebben. Dit is dus verrassend tuinieren !

do, 27/05/2004 - 15:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Snap het snoeiverhaal niet: als de clematissen voor 21 juni bloeien, dan bloeien ze toch op het oude hout oftewel het hout dat het jaar daarvoor gevormd is? Als je ze dan in maart snoeit, heb je toch geen bloeiknoppen meer?
Ik heb altijd geleerd dat alles wat voor juni bloeit, na de bloei gesnoeid moet worden om dan nieuwe takken en knoppen te vormen voor volgend jaar. Alleen eventueel nog wat vormsnoei in augustus.
Heb ik ergens wat informatie gemist?

vr, 28/05/2004 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je clematissen in maart snoeit van de tweede soort kan je best ongeveer 1m laten staan ipv; maar 30 cm, hieruit ontwikkelen zich dan bloemknoppen en nieuwe scheuten die het volgende jaar bloeien, maar je kan ze inderdaad ook snoeien in juni, wat eigenlijk beter is dan in maart.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag