Zonnebloemen+slakken

15 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 25/05/2004 - 14:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zonnebloemen+slakken

Ik wil een paar zonnebloemen uitplanten in een border met maagdenpalm.
Nu is het probleem, dat deze helemaal worden kaal gevreten door: Slakken!

Ik heb al van alles geprobeerd, het laatst is het aanbrengen van ingeknipte salade-bak deksels over de stengels, maar zelfs daar gaan ze gemakkelijk overheen, om vervolgens alle bladeren kaal te vreten.
Dus nu ben ik als een dief in het donker met een zaklamp die beesten een gratis vliegles te geven...

Ik wil maar een stuk of 5 zonnebloemen uitplanten.

Weet iemand een oplossing?

di, 25/05/2004 - 16:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zaai mijn zonnebloemen altijd eerst uit in potjes en als ze groot genoeg zijn zo een 15 cm zet ik ze uit in de tuin, de slakken blijven er dan af, als ik ze direct ter plaatse zaai of uitplant als ze kleiner zijn worden ze elke keer opgegeten door de slakken

di, 25/05/2004 - 17:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

In potjes voorgezaaide zonnebloemen groeien naar mijn idee niet genoeg door na het in de tuin planten. Heb het een aantal jaren zo gedaan, maar nu weer zaaien in de volle grond, en zo gauw ze opkomen: SLAKKENKORRELS !

di, 25/05/2004 - 18:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

slakkenkorrelszijn wel giftig voor de vogels in je tuin, of voor huisdieren, mijn planten groeien goed door maar je moet wel regelmatig water geven.

di, 25/05/2004 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

cacaodoppen schijnt te werken,slakken willen daar niet over heen kruipen.Te koop bij tuincentra,maar niet goedkoop geloof ik.

di, 25/05/2004 - 21:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

op mijn bus slakkenkorrels staat dat er een speciale coating omheen zit, die vogels en huisdieren niet lekker vinden. Hoewel mij dit op het volgende punt brengt: wat de vogels betreft zou ik het idd zielig/jammer vinden, maar wat doen de HUISdieren van een ander in mijn tuin? Wie de ultieme tip heeft om katten uit mijn tuin te houden; ik lees hem hier graag! enkele weken geleden nl. nog: veldje papavers ingezaaid, ze komen leuk op, een buurtkat heeft er even lekker zitten woelen, dag papavers..... je hebt wel door hoe ik over katten denk he?!?!?!?

wo, 26/05/2004 - 00:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor alle reacties!

Heb eens een tuin-programma op de BBC gezien waar ze een test deden met allerlei materiaal om slakken weg te houden: mislukten eigenlijk allemaal. Hoop nog steeds op de ultieme oplossing, misschien dat Nederlanders slimmer zijn dan de Engelsen?(geintje)

M'n zonnebloemen had ik ook voorgezaaid in een potje, en pas toen ze een cm. of 40(!) waren uitgezet. Helaas hebben ze zowat al het blad er al afgegeten. Misschien zijn hier wel uiterst vraatzuchige slakken...

Ik ga straks maar weer met een zaklamp kijken hoe het ervoorstaat, heb vanmiddag weer een deksel erbij gezet, dus ze moeten nu over 2 deksels heen kruipen om bij de bladeren te kunnen komen. Soort van hindernisbaan dus, stand is nu: 2-0 voor de slakken.

wo, 26/05/2004 - 12:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste mede tuinfreaks! Ik heb een tuin vol bloemen, rozen, hostainfo-icon's etc. en mijn ervaring met ongedierte is: BESTRIJDEN! Ze vreten je tuin kaal, brengen schade toe aan je kostbare planten en rozen en al je inspanningen zijn voor niets als je niet rigoreus optreedt tegen deze plagen. Dus: spuitmiddelen gebruiken tegen luis, schimmels, spint etc. slakkenkorrels tegen slakken en je kunt kattenschrikkorrels krijgen die ontzetten stinken, juist voor katten! Dus aarzel niet, gewoon doen! Desondanks zit mijn tuin vol vogels, bijen en vlinders, als je maar de juiste planten aanplant, komen ze vanzelf! Wel gebruik ik altijd biologisch afbreekbare middelen!

wo, 26/05/2004 - 21:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

HA! Maar kattenkorrels stinken OOK voor jezelf! Vind ik een hele dure slechte oplossing, zeker als blijkt (zoals bij mij) dat de katten dan nog komen!

do, 27/05/2004 - 04:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste jeroen,
Zoals ik eerdre schreef helpt bij mij het verzamelen van lege eiereschalen die ik in de oven laat drogen om ze vervolgens te verpilveren(niet te klein).Deze strooi ik om de planten heen en heb eerlijk waar geen last van vraatzuchtige slakken meer.

Het is een natuurlijke oplossing en niet schadelijk voor ander leven in de tuin.

groet,

sunshine

do, 27/05/2004 - 15:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een oud middel dat in mijn ervaring goed werkt in mijn (grote) tuin:
Wat oude kopjes en glazen gelijk met de hoogte van de grond ingraven en deze vullen met bier. Heb niet de indruk dat de slakken voorkeur hebben voor een bepaald merk.
Wat je dan zo 's morgens vindt, ziet er niet zo frisjes uit, maar is wel efectief!

do, 27/05/2004 - 21:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Van de laatste reactie heb ik ook weleens gehoord,maar waarom bier ?Kan iemand dat verklaren ?(Ik drink het liever zelf op)
Groetjes.

do, 27/05/2004 - 23:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook last van slakken in de tuin. Vorige week 3 bekertjes met bier ingegraven. En wat denk je? In ieder bekertje zaten slakken. In een zaten na 4 dagen 8 slakken!
Het is de bier alcohollucht waar ze op afkomen, ze kruipen in het bekertje en verzuipen dan. Zo hoef je tenminste geen gifkorrels te strooien . Succes

zo, 24/04/2005 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

beste nog een alternatief is het strooien van fijne steentjes

vr, 17/06/2005 - 14:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

eierschelpen in stukjes rondstrooien, door de scherpe randjes komen de slakken er niet over... wel zien dat er geen eierbomen beginnen te groeien.. you never know...;-)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag