Coniferen haag en bosplantsoen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/04/2017 - 17:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Coniferen haag en bosplantsoen

Hallo,
Vanwege nieuwbouw achter ons huis (dit was een grasveld) hebben we vorige maand een coniferenhaag geplaatst. Volgens mij een Frieslandia of Brabantia. Nu besluit de gemeente om nog tussen de nieuwbouw en ons huis een stukje bosplantsdoen aan te leggen, en ca 1 meter achter onze haag in 2 rijen om de 70 cm. verschillende bomen te planten (mengsel van verschillende snel groeiende bomen o.a. els, hazelaar en meidoorn). Onze haag is ca 1,60 hoog, het bosplantsoen ca. 1,40 hoog, maar groeit snel. De gemeente wil het snel dichtgegroeid hebben.
Ik ben bang dat dit bosplantsoen mijn conifeer gaat verstikken, of van zonlicht onthoudt wat de groei belemmert (Bosplantsoen staat op westkant van de coniferenhaag).
Is mijn angst terecht? en kan ik iets doen waardoor mijn conifeer sneller groeit dan het bosplantsoen?

ma, 24/04/2017 - 17:58
Batdah

Je angst is terecht, je kunt proberen het bosplantsoen van de haag vandaan te houden door de eerste meter vrij te houden van takken ed. Ik persoonlijk zou er de dichtbijzijnde rij stuiken gewoon uittrekken aan het begin van de zomer dan kunnen ze dit jaar ook niks meer terugplanten dit seizoen.

ma, 24/04/2017 - 20:56
IreneV

Dank je voor je reactie. Er uit trekken gaat helaas niet. Het is een soort project van de gemeente en ze gaan het extra goed onderhouden, maar ga zeker zorgen dat de takken die richting de heg groeien gesnoeid worden.

ma, 24/04/2017 - 21:32
fuchsia

Het advies om de 1ste rij er maar uit te trekken is natuurlijk uit den boze. Het is tenslotte openbaar groen waar we gewoon af moeten blijven. U kunt natuurlijk n overleg gaan met de gemeente. Als u 1 meter vrij houdt dan is er niets aan de hand.
Succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag