Coniferen op zware grond?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 29/01/2005 - 01:32
rochefort n°10

Coniferen op zware grond?

De grond hier is zware kleigrond. vruchtbare grond waar de meeste planten graag op groeien (op het stuk achter mijn tuin was vroeger een planterij) maar nooit succes met sparren/dennen.

ik heb een nordman spar die het redelijk goed doet, alleen met de droge zomer van 2003 veel naalden verloren, en een piceainfo-icon abiesinfo-icon die gewoon niet wil groeien.

dit jaar een sequoiadendroninfo-icon giganteum glauca geplant maar ik geloof niet dat hij het zal redden, want zijn kleur begint naar de bruine kant te gaan.

wat voor soorten staan wel graag op deze grond?...

za, 29/01/2005 - 10:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

sparren,dennen, zijn eigenlijk bomen die van nature op zandgronden groeien, dus arme grond, die gaan het waarschijnlijk nooit redden op die vruchtbare klei.

za, 29/01/2005 - 10:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Naaldbomen zouden in principe geen -onoverkomelijke - problemen moeten hebben op zware klei. misschien nog eens nagaan hoe het zit met de waterhuishouding in je tuin en wat je gedaan hebt voor het planten om de grond te verbeteren. de lijst van planten die het in principe goed zouden kunnen doen is enorm.

als je een beetje thuis bent in de engelse taal zou je eens wat kunnen stoeien met de 'plantselector' van de royal horticultural society. je kan daar gegevens invoeren met betrekking tot de wensen aan de plant / boom en de omstandigheden waarin deze boom moet groeien.

https://tinyurl.com/cfs7h5

za, 29/01/2005 - 13:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Abiesinfo-icon balsamea `Nana`, Piceainfo-icon glauca `Conica`, Picea pungens `Glauca`, Pinusinfo-icon cembra, Pinus mugo var. mughus, Pinus nigra ssp.nigra, Pinus sylvestris.

za, 29/01/2005 - 19:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor de antwoorden. als de sequoiadendroninfo-icon zou afsterven, vervang ik hem door een van de suggesties.

Onderwerp gesloten