Cycas Revoluta

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/02/2004 - 00:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cycas Revoluta

Ik ben een trotse eigenaar van een Cycas Revoluta(sagopalm). Nu heb ik een probleem met deze plant maar ik weet niet wat ik er mee aan moet. De bladen van deze plant worden steeds lichter van kleur. Ze hadden eerst een mooie donker groene kleur. Maar ze worden nu steeds lichter tot geel. Maar ze vallen er niet van af. De plant zit in ee pot met gaten. Als er te veel water in zit loopt het er van zelf uit. Ik geef de plant in de zomer maanden 2 keer in de week water. En in de winter maanden 1 keer in de week. En ik geef in de zomer maanden 2 keer in de maand planten voeding. En in de winter maanden 1 keer in de maand.
Kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is met mijn plant.

ma, 02/02/2004 - 00:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Qua water geven zit je wel goed, denk ik. Ik heb er ook al meerdere gehad,werden ook geel. Gelukkig geen grote en dus geen dure exemplaren.Ik denk aan de warmte in de huiskamer. Ik heb er nu een staan in een koude slaapkamer (niet warmer dan 15 graden) en die blijft wel groen.Ik weet niet hoe het in het voorjaar gaat,want dan gaat hij (in de schaduw) naar buiten.P.S het is geen palmsoort,maar eerder verwant aan de varen,heb ik ergens gelezen. Vandaar dat hij misschien geen volle zon wil? Wie weet hier meer van? groetjes Harry.

di, 03/02/2004 - 12:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Laats was er in een tv programme iets voor dat groene planten geel worden en dat had te maken met fotosynthese. Als er niet voldoende licht is voor de plant werken bepaalde groene korrels in het blad niet en worden deze geel en sterven. Mischien heeft het er niets mee te maken maar heeft jou Cycas Revoluta wel voldoende licht?
groetjes

vr, 27/02/2004 - 18:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb mijn plant meer licht gegeven. Maar de bladeren worden met de dag lichter van kleur. Zelfs de takken zakken naar benden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag