konijn-vriendelijke planten gezocht

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/02/2004 - 23:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

konijn-vriendelijke planten gezocht

Ik heb sinds kort een tuin, maar die ligt nu nog vol tegels. Dus het moet nog een echte tuin gaan worden. Nu bezit ik een lief huiskonijn dat ook los in de tuin mag huppelen. Wie kan mij tips geven welke planten NIET GIFTIG zijn, maar die toch ook niet meteen opgevreten gaan worden door konijnlief? En dan bedoel ik niet de voor de hand liggende antwoorden als: plastic worteltjes en boerenkool , of cactussen, en ik bedoel ook niet het antwoord van "anoniem" d.d. 2003 over het tuinboek waaruit hij of zij dan alle giftige planten opnoemt. Maar serieuze tips van niet-giftige planten s.v.p.! Bij voorbaat hartelijk dank.

ma, 02/02/2004 - 00:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou niet gelijk boos worden op goed bedoelde adviezen! Ik heb een kat in de tuin lopen (ex-flat kat,gaat mijn tuin niet uit),Maar waar het om gaat is dat de kat echt niet van giftige planten eet. Zoals narcis,orleander,hedra,enz. Heeft een konijn ook niet zoiets,ik bedoel een instinct,dat hij bepaalde planten niet kan eten.Dit is serieus bedoeld,dus je hoeft geen boze reactie te sturen. Ik denk dat haast elke plant iets giftigs heeft.Behalve gras.

di, 03/02/2004 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vorig jaar hadden wij last van wilde konijnen. Planten waar zij niet van gesmuld hebben waren o.a. tuingeraniums, phloxen,astilbes, helleborusinfo-icon
Greta

di, 03/02/2004 - 23:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Om een konijn vrij in de tuin te laten huppelen, wil ik je aanraden om rondom de tuin een omheining van 50 cm diep in te graven. Zo ontsnapt je konijn niet via een ondergrondse gang.

Hier volgt een lijstje uit 'Landelijke tuinen' van John Brookes.

Bomen en struiken:
Arbutusinfo-icon, Aucubainfo-icon, Berberisinfo-icon, Betulainfo-icon, Buddlejainfo-icon, Buxusinfo-icon, Ceanothusinfo-icon, Cornusinfo-icon sanguinea, Cotoneasterinfo-icon, Daphneinfo-icon mezereum, Deutziainfo-icon scabra, Elaegnus pungens, Gaulthera, Hippophaë rhamnoides, Hydrangeainfo-icon, Illex, Kalmiainfo-icon latifolia, Laburnuminfo-icon, Lonicerainfo-icon, Olearia, Paeoniainfo-icon suffraticosa, Pernettyainfo-icon macronata, Philadephus, Pinusinfo-icon nigra, Rhusinfo-icon, Ribesinfo-icon, Rosainfo-icon, Rosmarinusinfo-icon, Suscus aculeatus, Sambucusinfo-icon, Skimmiainfo-icon japonica, Spiraeainfo-icon, Syringainfo-icon, Taxusinfo-icon, Ulexinfo-icon, Viburnuminfo-icon lantana, Viburnum opulus.

Kruidachtige planten,
Anemoneinfo-icon, Aquilegiainfo-icon, Astilbeinfo-icon, Epinmedium, Euphorbiainfo-icon, Geraniuminfo-icon, Helleborusinfo-icon, Hemerocallisinfo-icon, Kniphofiainfo-icon, Lupinusinfo-icon, Polygonatuminfo-icon, Salviainfo-icon x superba, Seduminfo-icon spectabile.

Annemie

vr, 20/02/2004 - 15:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pas maar op met dat konijn in de tuin. Konijnen graven holen (en niet alleen aan de zijkanten van de tuin. Voor je het weet is je konijn verdwenen en zit jij met een holen landschap.

vr, 20/02/2004 - 17:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Neem in het beplantingsassortiment ook een paar weegbrees op waar het konijntje van mag snoepen. Hij/zij zal het heerlijk vinden.
Maria

zo, 14/08/2005 - 15:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

is een geraniuminfo-icon giftig? want mijn konijn vindt dat heel lekker... en subalata?

do, 20/03/2008 - 16:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Ik heb ook konijnen in mijn tuin en ik heb de volgende planten in mijn tuin waarvan ik weet dat ze niet giftig zijn. Ik hoop dat deze namen je bekent voorkomen: bruidssluier, hostainfo-icon's, skimmiainfo-icon, druif, appel/peer/kers, heide, braam, roos, vrouwenmantel, viool, zonnebloem, rode/zwarte bes, en de geraniuminfo-icon is ook niet giftig. En verder kunnen de kruiden gewoon. van planten die niet goed voor ze zijn eten ze niet van, in princiepe... Het is natuurlijk wel zo dat het geen wilde dieren meer zijn die hun instinct nog weten te volgen... Wat ze heel lekker vinden is takken/bladeren van een wilg. Hierin zit ook een ssort peniciline achtige stof... handig als je konijn epijn heeft of ziek is (was een tip van mijn dierenarts).
Succes!

za, 22/03/2008 - 11:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

kijk eens op de website van tuincentrum marechal ik hoop dat ik dit goed schrijf daar staat een hele lijst

di, 25/03/2008 - 09:32
birdwatcher

Een konijn is niet zo dom om zichzelf te vergiftigen.
zelf jarenlang een tam konijn in de tuin gehad,nooit een probleem geweest.
kat van de buren wel want die heeft hem doodgebeten.
gr Dirk.

Onderwerp gesloten