De ananasplant

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/03/2005 - 20:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

De ananasplant

Hallo, ik heb vandaag bij een bloemenwinkel een ananasplant gekocht waar al een kleine ananas inzit. Op mijn vraag wat de orginele naam v d plant was had de bloemist geen antwoord. Weet u dat? Weet u ook of de plant in de zomer naar buiten kan en of ik heb kan stekken of vermeedere.
Hartelijk dank.

di, 01/03/2005 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant die 'ananasplant' heet is niet een plant die de bekende vrucht voortbrengt. De bloeiwijze, met een pruikje blad erboven doet echter sterk aan de ananas denken. De officiële benaming is 'Eucomis'. Een andere Nederlandse naam is 'Kuiflelie'. Het is een bolgewas. De broedbolletjes kunnen worden afgenomen voor vermeerdering. Ook zaaien is mogelijk. Men moet dan wel heel lang wachten op de eerste bloei (4 à 5 jaar). De bollen zijn niet winterhard, dus binnen overwinteren. Dit kan met pot en al. In het voorjaar opnieuw oppotten in bemeste grond. Na de ijsheiligen (tweede helft mei) kan de plant naar buiten.

wo, 02/03/2005 - 16:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Adria,
Een ananas is familie van de bromelia dat wil zeggen dat de plant boven de grond afsteft na de bloei. Op de wortel of de oude onderstam kan hij nieuwe scheuten maken die je al of niet kan afzetten en verder kweken. Ook kan je een nieuwe plant maken door de bladkruin samen met een stukje van de vrucht af te snijden en op te potten. Er zullen wortels vormen en alzo heb je een copie van de moederplant.
Ananas kan je na afharden buiten zetten en zelfs ik de zon. Als niet volledig is afgehad ontstaan brandvlekken op de bladeren.
Voor de verdere verzorging leunt deze het dichtst bij die van de grondbromelia.
Marcus

vr, 04/03/2005 - 13:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Soms verkoopt men in de bloemenwinkel ook echte ananasplanten met een ananas, dus niet enkel de Eucomis. De wetenschappelijke naam van ananas is...Ananas comosus. Ik veronderstel dat het in de handel wel om een dwergvarieteit gaat.
Verder kan men ook een bonte versie kopen van de gewone ananas, maar dan wel zonder vrucht.
Groetjes,
Pieter

do, 13/10/2005 - 18:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb zelf een vraag hoe verzotg je een ananasplant? moet je hem veel water geven of niet mag hij buiten staan ? wil iemand mij een andwoord geven ik ben 11 en wil hem zo goed mogelijk verzorgenal bij voorbaat bedankt groetjes alina

do, 13/10/2005 - 18:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

iedereen bedankt die mij helpt

vr, 11/11/2005 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb er net ook zelf een gekocht
en op hat kaartje staat dat het een ananas chanaka is
lichte plaats en aarde vochtig houden
in de winkel zat er dan ook een schotel onder
en er zat ook al een vrucht in
de verkoopster zei dat de plant ieder jaar een vrucht kan krijgen, ben benieuwd dus !

hier nog wat info:

https://tinyurl.com/y5znotyd

succes ermee

wo, 24/10/2007 - 01:46
master

het soort wat eetbaar is heet Ananas Champaca

wij verkopen ze https://tinyurl.com/y3ngrxjy

Onderwerp gesloten