Diascia uitgbloeid :( ? ......

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/06/2015 - 15:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Diascia uitgbloeid :( ? ......

Beste mensen , ik heb een hangcontainer met diasciainfo-icon , samen met petuniainfo-icon en verbenainfo-icon . Naar het schijnt mag diascia niet teveel water krijgen , terwijl petunia en verbena redelijk water moeten krijgen .... De diascia bloeit nu reeds uit , en er vormen zich bolletjes aan de uitgebloeide stengeltjes - de bolletjes lijken op bloemknopjes , maar zijn dat waarschijnlijk niet ? Is dit dan zaadvorming , en mag ik die wegknippen om verdere bloei te bevorderen ? De diascia ziet er niet zo mooi meer uit , en er zijn nog maar weinig bloemetjes overgebleven - hopelijk kan ik het terug wat meer in bloei krijgen . Ik zou blij zijn met wat goede raad PS : de hangcontainer krijgt 1x per week vloeibare mest met de aangraden dosis Vriendelijke groeten en beste dank Hilda Coene Verstraeten

zo, 21/06/2015 - 21:23
GreenConnection

Diasciainfo-icon houdt niet van te natte kluit, dus de wortels kunnen daardoor wel aan het rotten zijn. Knip de zaadjes eruit en geef veel minder voeding.

ma, 22/06/2015 - 12:51
paulorchidee

Hartelijk dank voor de goede raad ! De zaadjes werden intussen reeds verwijderd - zien wat er gaat gebeuren :) - hopelijk lukt het een beetje .

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag