Een onbekende plant met plakkende bolletjes

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 02/09/2004 - 18:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een onbekende plant met plakkende bolletjes

Ik heb in de tuin naar mijn mening een soort onkruid staan waaraan kleine plakkende bolletjes aanhangen, en ik krijg deze plant niet uit de tuin. Ik heb de hond zijn haren al kunnen bijwerken want de bolletjes blijven daar in plakken. Help,help & help

do, 02/09/2004 - 18:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik denk dat die bolletjes klitten zijn. maar ik geloof dat de plant anders heet. Wij noemen dat in iedergeval klitten. Hoezo krijgt u deze plant niet uit de tuin?

do, 02/09/2004 - 18:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb de planten al uitgetrokken en al wat onkruidverdelger gespoten maar de planten blijven terugkomen. Maar aangezien ik niet zo veel afweet van verdelgers ligt de fout daar perhaps.

do, 02/09/2004 - 23:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Sven,
Ik vermoed dat het onkruid die u bedoelt het fameuze "Kleefkruid" (Galiuminfo-icon aparine L) is .Aparine komt van een grieks woord dat grijpen betekent.De plant behoort tot de familie Rubiaceaeinfo-icon (Sterbladigenfamilie) zoals ook het keukenkruid "Onze-Lieve-vrouw-bedstro".

Aan de stengel en aan de vruchtjes zitten kromme haakjes (als bij klittenband). Met de haakjes kan de plant 'vastkleven' aan andere planten en zo soms wel een meter hoog worden.

De bloemetjes zijn wit en maar een paar mm groot.

De vruchtjes zitten met z'n tweeën bijelkaar en haken vast aan de haren van dieren om zich te verspreiden.
Wieden en de volledige plant uit trekken en in de GFT-container doen is een oplossing om verspreiding van zaden te voorkomen.Ook kan je spuiten met herbiciden op basis van hormonen maar dit zou ik niet aanraden gezien het gevaar voor naburige gewassen en de ecologie in het algemeen.
Vriendelijke groeten
Wilfried
www.tuinclub.be

Een onbekende plant met plakkende bolletjes
wo, 08/09/2004 - 22:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
deze plant is zoals hierboven gezegd inderdaad kleefkruid! Ik heb daar vroeger ook last van gehad.Met wortel en al uitgraven en rechtstreeks de GFT bak in.Zeker niet laten in bloei komen of op de composthoop werpen.Zodra het terug begint te schieten, terug uitgraven.Na twee jaar was alles weg.Kijk ook of er bij de buren geen kleefkruid staat, want alleen de strijd aanbinden is zinloos
groetjes

do, 09/09/2004 - 17:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

sven jij bent egt een kanker kneus dat moe jij tog weten

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag