erfgrens

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 14/03/2003 - 19:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

erfgrens

Ik heb op dit moment een grote boom vlak naast de schutting staan (binnen de 2 meter die hij mag staan). Nu wil ik eigenlijk de boom weghalen, en daarvoor in de plaats leilindes neer gaan zetten. Nu heb ik ooit eens ergens gelezen dat een boom die niet hoger wordt dan 4 meter, niet 2 meter van de erfgrens af hoeft te staan. Wie kan mij helpen aan informatie betreffende het plaatsen van leilindes binnen de 2 meter van de erfgrens.

Ik wil nl. niet het risico lopen dat mijn buren gaan zeuren hierover, of boos worden, want daar heb ik geen zin in. Ik wil graag weten wat ik wel en niet mag volgens de wet.

Met vriendelijke groet

Maureen Hoffman 

vr, 14/03/2003 - 21:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste is om even bij de gemeente te informeren. Maria

zo, 16/03/2003 - 19:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je in Nederland woont: art. 42 van Boek 5 van het Burgerlijk Wetboek. Voor bomen 2 meter van de erfgrens af blijven, voor heesters en heggen een halve meter. Maar als je toestemming hebt van de eigenaar, mag je een kortere afstand aanhouden.

Als de bomen, heesters of heggen niet hoger zijn dan de scheidsmuur tussen de erven, hoef je geen rekening te houden met de buren.

Een enkele keer heeft een gemeente bij verordening andere afstanden vastgesteld; dan gelden bovengenoemde regels van het BW niet.

Hoe de Belgische wetgeving in dit opzicht in elkaar zit, weet ik niet.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag