exotische planten voor in een serre ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/01/2004 - 20:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

exotische planten voor in een serre ?

hoi,ik heb mij deze week een grote serre aangeschaft,graag wil ik daar exotishe planten inzetten,bloemen fruit enz.Wie heeft er tips,in de serre is er wel geen verwarming in de winter maar de serre is van zeer goede kwaliteit.
danku
kris

wo, 28/01/2004 - 22:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

een serre zonder verwarming is zeker nuttig, vooral dan voor het zaaien van jonge plantjes voor buiten. In februari,maart is immers de hevigste vorst geweken. Wil je daar echt exotische planten in zetten en die er in de winter ook laten, dan zul je toch voor een of andere verwarming moeten zorgen, ik kan mij niet indenken dat, als het buiten -10is, het er nog steeds niet in vriest.Je kan nog wel isoleren met noppenfolie, maar zelfs dan is dat niet voldoende uit je beschrijving van je serre kan ik ook niet opmaken wat er in kan, je hebt een grote serre, wel, wat is groot, 20 vierkante meter,50 vierkante meter of meer, en hoe hoog is ze, [combituin]

wo, 28/01/2004 - 22:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer de serre beneden 5 graden Celsius komt, kun je er maar beperkte planten neerzetten. Voor veel subtropische planten geldt dat ze deze temperatuur in de winter wensen. Denk in de wintertijd aan voldoende lucht in de serre anders krijg je erg veel schimmels. Wij staan in een professionele kas en daar wordt dagelijks gelucht. Het is niet zo dat je gewoon een aantal planten in de serre plaatst en dan ze goed over kunt houden.

wo, 04/02/2004 - 19:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben ook een serre, maar daar zit wel een verwarming in omdat het er toch kan vriezen. We hebben de verwarming alleen hoger aan als we er zelf ook in willen zitten. Een grote bananenplant is een paar weken geleden ook bevroren. Ik heb er vooral planten instaan die je in zuid-europa tegenkomt.

vr, 20/02/2004 - 18:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oleanders zijn heel geschikt. Die kunnen ook wel wat vorst hebben als het toch een keer misgaat. Denk ook eens aan kamerplanten die koel moeten overwinteren. Fuchsiainfo-icon's moeten ook koel overwinteren. Sommige kunnen een paar graden vorst verdragen. De zgn. triphylla soorten kunnen niet tegen vorst en moeten bij een graad of zeven overwinteren. Er zijn vast nog veel planten op te noemen maar dit zijn een paar van mijn favorieten. Veel succes (ik wou dat ik zo'n serre had ...).
Maria

Onderwerp gesloten