Fagus Sylvatica: groene beuk in gazon

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 09/09/2005 - 04:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Fagus Sylvatica: groene beuk in gazon

Ik ben van plan een drietal groene beuken aan te planten, de bomen komen in een grasveld te staan. Nu zocht ik wat meer informatie op het internet en vond dit "bij bestaande bomen geen gras aanleggen, het is het groene doodskleed van de beuk."

Klopt dit? Is dit te vermijden voor de beuk? Zijn eigenschappen voldoen anders perfect...

vr, 09/09/2005 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij is het net andersom.
Aangezien de beuk een nogal brede en dichte groeiwijze heeft, zal er op den duur onder een beuk niets meer groeien, zelfs geen gras.

za, 10/09/2005 - 21:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor het antwoord, ik vroeg me eigenlijk af wat de wetenschappelijke verklaring was, maar ik heb toch een andere keuze gemaakt, zilverlindes lijken me meer geschikt (Tiliainfo-icon tomentosa 'Brabant'). Die hebben ook een hogere sierwaarde.

za, 10/09/2005 - 23:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is dan wel een heel groot grasveld!

zo, 11/09/2005 - 22:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn moeder heeft een heel grote beuk staan. Ik een straal van zo'n 2 - 3 meter wil niets tot nauwelijks iets groeien. De boom is niet breed uitgegroeid, maar juist smaller de hoogte in.

Nu las ik pas in een tuinboek dat de beuk bepaalde bacteriën in de grond heeft waardoor hij goed kan leven. De grond wordt echter onleefbaar voor andere planten. Vandaar dat er dus niet groeit, er komt genoeg zonlicht onder de boom.

groet
sandra

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag