Fuchsia 'Riccartonii'

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/02/2017 - 15:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Fuchsia 'Riccartonii'

Beste,
Sinds vorig jaar zomer heb ik een aantal Fuchsiainfo-icon Riccartonii in de tuin geplant. Het is een bostuin, maar ze staan goed in de zon. Ik kom er de afgelopen week achter dat ik ze de afgelopen winter niet heb opgeborgen ook niet gesnoeid. Wel heb ik in oktober/november een laag bladcompost tussen de planten aangebracht. Ik kan aan het groen op de stengels zien dat er nog leven in de planten zit.
Wat raad u mij aan te doen met de Fuchsia's
Met groet Ellen Verkerk

ma, 06/02/2017 - 15:40
bruleham

Ik zou nu maar gewoon gaan afwachten of de fuchsiainfo-icon`s de zachte winter hebben overleefd.Konden ze niet tegen de voorbije vorst, dan is er niets meer aan te doen.Konden ze er wel tegen, dan zullen ze het verder ook wel overleven.

ma, 06/02/2017 - 16:47
GreenConnection

Afhankelijk van de diepte van invriezen, kun je tijdens het uitlopen de takken inkorten tot op het levende hout. De planten lopen altijd weer uit vanaf de wortel.

ma, 06/02/2017 - 17:01
Carib

De Riccartonii is een van de meest winterharde fuchsiainfo-icon's. In een strenge winter zal het bovengrondse gedeelte terugvriezen, maar ze lopen altijd weer uit vanuit de wortel. Ik snoei ze in maart altijd helemaal tot de grond terug, of ze nu teruggevroren zijn of niet, want ook met snoei worden ze al bijna anderhalve meter hoog in één seizoen. Zonder snoeien wordt het een megastruik. Ze krijgen hier normaliter geen winterdek, maar het eerste seizoen is dat wel verstandig, want dan zijn ze nog iets gevoeliger.

ma, 06/02/2017 - 17:12
lousje

Fuchsiainfo-icon magellanica 'riccartonii' is winterhard zoals alle magellanica's.Je hoeft ze dus niet naar binnen te halen. Bij strenge winters bevriezen de takken vaak helemaal,maar de plant loopt toch weer uit: bij een kwakkelwinter zoals deze zullen de takken vaak niet (helemaal) invriezen.Dan wordt hij hij het jaar daarna veel hoger als je hem niet snoeit. Dus even wachten met snoeien tot na de winter.

di, 14/02/2017 - 13:24
GreenConnection

-@ellen verkerk : mee eens?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag