gentiana verna angulosa

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 25/05/2010 - 00:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

gentiana verna angulosa

Ik heb in een klein potje dit plantje. ALs ik google ,lees ik dat het een moeilijk plantje is. Betekend dit nu dat het plantje niet winterhard is, of groeit het gewoon moeilijk in ons klimaat.? KAn ik het na de bloei anders gewoon binnenzetten, en laten overwinteren in huis? Of is het 1 jarig, ik heb dit namelijk niet kunnen achterhalen( of gewoon niet goed gezocht?)ik vind de kleur geweldig, en zou er wel heel veel van willen hebben. Alvast bedankt.

di, 25/05/2010 - 00:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze plant is wel winterhard, maar stelt nogal hoge eisen aan standplaats en grond. Een echte rotsplant, dus zon en een goede afwatering is vereist.
In huis overwinteren is geen succes; beter plaats een glasplaatje boven de plant buiten, om te beschermen tegen onze natte winters.

di, 25/05/2010 - 23:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarschijnlijk een hele onnozele vraag.....maar als ik er een glasplaatje op leg,dan krijgt het toch ook geen water meer?. Of is dit in de winter/dan wel na de bloei niet nodig?Best jammer dat het zo'n moeilijk plantje is, want wat is de kleur toch intens mooi!

wo, 26/05/2010 - 00:59
RdB

Geen onnozele vraag! Heel terecht, maar Greenconnection heeft wel gelijk. Rotsplanten komen uit de bergen en lachen om dat beetje NL koude maar verrotten al bij de gedachte aan al die regen. Dit soort planten geeft bij lage temperaturen echter geheel niet om droogte (gedurende kou kunnen ze ook geen water opnemen). Dus kurkdroog onder een glasplaatje overleven zij glansrijk, maar vol in de regen verrotten ze.

ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag