geschikte boom voor schaduw/half schaduw

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 20/02/2003 - 14:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

geschikte boom voor schaduw/half schaduw

Beste bomenkenner,

Achterin mijn nieuwe tuin (7 m. breed, 13 m. lang) wil ik, om het zicht op de huizen aan de overkant weg te nemen, een of meer bomen planten. Welke boom voldoet aan de volgende criteria?

- Groeit goed in schaduw/halfschaduw

- Groeit goed op verbeterde kleigrond

- Is geschikt voor onderbeplanting

- Wordt niet te breed

Er staat nu een jonge berk in de tuin maar ik heb begrepen dat daar later niets meer onder wil groeien?Is een lijsterbes misschien een goede keus? Of heeft iemand een ander idee?

Vriendelijke groet,

Lineke Oppentocht

zo, 02/03/2003 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, ik zou het proberen met knot bomen bijv. Catalpainfo-icon,Acacia maar dan vrij hoog op stam of leibomen diverse mogelijkheden.

do, 06/03/2003 - 12:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste

Een andere niet voor de hand liggende oplossing zijn eventueel opgesleunde boshulsten(Ilexinfo-icon) Niet zo goedkoop als de andere voorgestelde oplossingen maar wel wintergroen en van nature uit ondergroei in bossen.

Vriendelijke groeten

Patrice De Cocker

https://tinyurl.com/y3as4dvx

zo, 30/03/2003 - 23:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bepaalde conifeersoorten kunnen mooi tot een 'open' haag gesnoeid worden. Door de ondergroei te verwijderen, en de hogere delen tot een haag te snoeien, krijg je een soort 'zwevende' haag op decoratieve stammen. Zo neemt de afscheiding minder ruimte in, en kunnen er decoratieve struiken voor gezet worden. (of je houdt een deel open als doorkijk) coniferen zijn wintergroen

Succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag