Giftigheid Chrysanthemum Indicum

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 09/02/2017 - 10:44
ghaaspur

Giftigheid Chrysanthemum Indicum

Hallo, Ich wil mini-chrysantenplantjes gebruiken als tafeldecoratie in de horeca. Darr staat geen soortnaam bij, maar volgens mij is dat Chrysanthemum Indicum. Ik wil weten of die Giftig zijn en heb daarnaar gezocht op het internet. Ik vind websites waar staat dat domweg alle chrysanten giftig zijn, maar dat is te kort door de bocht, want sommig chrysanten worden bewust gegeten. Ik vind ook websites die bevestigen dat Chrysanthemum Indicum niet giftig is en dat Chrysanthemum Indicum wel giftig is. Ik durf dus geen conclusie te trekken van de websites. Wie weet het betrouwbare antwoord op deze vraag? Groet, Ghaaspur

do, 09/02/2017 - 12:28
GreenConnection

Om een plant als kamerplant in de handel te brengen, worden (giftige) stoffen gebruikt om tot een goed product te komen. Die planten zijn niet eetbaar, zoals op de vaak bijgevoegde labels wordt aangegeven. Eetbare bloemen worden zonder deze giftige middelen geteeld en zijn dus veilig om te consumeren.
Overigens: als uw gasten de voorkeur geven aan het consumeren van uw decoratieplantjes op tafel, zou ik me eens gaan beraden over de kwaliteit van de gerechten, die u ze voorzet!

zo, 12/02/2017 - 09:34
GreenConnection

-@ghaaspur : mee eens?

do, 16/02/2017 - 18:06
ghaaspur

Bedankt voor het antwoord, ik ben het ermee eens, maar ik ben dan benieuwd naar de schadelijkheid. Volgens de discussie schrijft de voedingswet voor, dat in de horeca geen giftige decoratie op tafel mag staan, logisch. Naar aanleiding van uw reactie zou geen enkele bloem of plant op tafel morgen staan. Dus waar ligt dan die grens? Heeft u daar een zinvol antwoord op? Overigens ben ik van mening dat dit niet in de voedingswet staat, maar dat terzijde. Groet, Casper

do, 16/02/2017 - 21:38
GreenConnection

Ik ken de regels niet omtrent het verbod van giftige materialen op de tafels in restaurants, maar kan me er wel iets bij voorstellen. Misschien dan ook eens rekening houden met gasten die allergisch zijn voor bepaalde bloemsoorten? Hier ligt een mogelijkheid voor biologisch geteelde snijbloemen. De aanvoer daarvan is nog beperkt.

vr, 17/02/2017 - 17:39
lousje

Als ik in een restaurant kom, staat daar vaak zo'n (hinderlijk) bloemetje midden op tafel. Vrijwel al die bloemetjes zijn bespoten geweest met insecticiden zoals overigens ook fruit, aardappelen enz.Als dat zó veel gevaar zou kunnen opleveren, zou de keuringsdienst op verzoek van de een of andere milieuactivist daar al lang een actie tegen gevoerd hebben. Als u zich wilt indekken tegen een mogelijke boete bij controle, haal dan die bloemetjes weg en bedenk iets anders. En inderdaad, er schijnen ook bloemen te koop te zijn die onbespoten zijn, maar die zijn niet voor een habbekrats te verkrijgen.

vr, 17/02/2017 - 22:58
Ineke*

ach, een kaarsje(evt led) is wel zo romantisch toch?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag