goenblijvende muurplant in volle zon ???

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 16/10/2003 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

goenblijvende muurplant in volle zon ???

Door verbouwing moest ik een deur in de voorgevel dichtmetselen in een andere kleur van steen. Nu dacht ik er een klimplant voor te zetten om de zaak te "camoufleren". Vraag nu: welke klimplant is hiervoor geschikt ? Het is een zuidermuur met volle zon en de plant zou liefst in de winter moeten groenblijven. Tijdelijk staat er een groenblijvende kamperfoelie, maar ik hoor dat hij de volle zon minder goed verdraagt . Wie heft er een tip ?

do, 16/10/2003 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoewel ik zelf veel Clematissen heb kan ik ze U daar niet aanraden. Tenminste groenblijvende . De enige groenblijvende soorten die hiervoor in aanmerking komen zijn de Clematissen "Armandii". Die hebben een mooi blad.I k heb de plant zelf in een appelboom groeien. De onderkant van deze Clematisinfo-icon wordt vrij kaal. Als het een groenblijvende moet zijn dan komt U dacht ik toch al gauw op een Hederainfo-icon. Een Conifeer misschien ?

do, 16/10/2003 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Probeer eens met Akebiainfo-icon quinata, heeft wel hulp nodig om te klimmen en een lage plant voorplanten want hij heeft graag schaduw op zijn voeten.Deze plant is half wintergroen met in de lente ongewone harde bruinachtige bloempjes voor vrucht zijn er 2 planten nodig, vruchtjes zijn eetbaar maar niet lekker [combituin]

vr, 17/10/2003 - 11:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat dacht u van Pyracanthainfo-icon (Vuurdoorn) ? Er zijn verschillende varianten en deze plant doet het beste in de volle zon. Het is overigens een groenblijvende plant en de bessen zijn een feest voor de vogels.

vr, 17/10/2003 - 22:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik zou het leuk vinden als u meldt welke plant u uiteindelijk hebt gekozen.

Groet

za, 18/10/2003 - 21:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

...wat ik uiteindelijk zal kiezen? Ik xas onder de indruk van akebiainfo-icon quinata, maar werd omgepraat door een vriend die fan is van de vuurdoorn. Toen hij zijn argumentatie nog ondersteunde door me een 2,5m hoog eksemplaar gratis aan te bieden was ik uitgeteld en is de beslissing genomen. Dank aan allen die me raad gegeven hebben !

Onderwerp gesloten