Gras ingezaaid

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 30/03/2005 - 12:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gras ingezaaid

Afgelopen weekend (zaterdag) druk bezig geweest in de tuin. Eerst het oude gazon eruit gestoken, alle wortels en andere restanten uit de grond gehaald. Toen alles aangeharkt, aangestampt en toen nog was losjes geharkt en vervolgens gras ingezaaid! Nog wat mest bij gedaan.....en nu?

Ik vroeg me af hoelang het duurt voordat je wat ziet (ik heb overigens speelgazon ingezaaid) ? Moet ik iedere avond sproeien of af en toe (gisteravond heeft het toevallig flink geregend) of moet ik nog iets anders doen...of veel geduld hebben? Graag advies...

wo, 30/03/2005 - 13:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

goed gewerkt zeg !
het duurt ongeveer een week voordat er iets zichtbaar wordt.
sproeien lijkt mij momenteel zeker nog niet nodig. Integendeel, als je teveel sproeit nu gaan de zaadjes (die nog los liggen) op het water drijven en krijg je daardoor kale plekken.
veel succes ermee.

wo, 30/03/2005 - 16:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niets meer aan doen voor de moment. En zeker geen extra water geven het regent al genoeg voor de moment (hier dan toch Zaventem Belgie). Dit gras zal tussen de 8 a 30 dagen uitkomen (naargelang soort en weer). Wanneer het ongeveer 5cm is kan je er nog is met een rol over gaan waardoor je de grond zal aandrukken en dit zal ook de groei bevorderen, je kan er ook overlopen als je geen rol hebt (geen intensieve of brutale bewegingen maken). Wanneer het gras 10 cm is kan je dit voor de eerste keer maaien. Maai gras nooit te kort af want dan riskeert u dat het bruin wordt door de zon. een goede4 hoogt is 5 cm.

wo, 30/03/2005 - 16:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw adviezen! Ik zal rustig afwachten!

zo, 03/04/2005 - 03:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat doe ik als ik mijn gras toch te kort heb afgereden en het bruin wordt ?

wo, 06/04/2005 - 13:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

In het voorjaar zie je over het algemeen dat bij de eerste maaibeurt het gras hier en daar bruin wordt. Dat komt veelal door de hoge plekken, die dan kort gemaaid worden en "het daglicht ineens niet kunnen verdragen". In de zomr heb je dat ook. Gras gaat echter niet zo gauw dood. Zorg voor een goede organische bemesting en geef, als het erg droog is, water. Niet elke dag een beetje, maar eens per 4 dagen veel. bijv 15 mm. Maai nooit korter dan 3 tot 4 cm. Succes.

Onderwerp gesloten