Help..mijn gazon !!!

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 16/06/2003 - 20:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Help..mijn gazon !!!

Ik heb momenteel te maken met het plots optreden van bruine vlekken verdeeld over mijn gazon.
Deze zijn niet te wijten aan urine of een teveel aan meststoffen, maar zijn een gevolg van engerlingen of de larven van de langpootmug. In alle geval zijn het dikke witte larven van zo''n 2 cm lang die de wortels van mijn gazon opvreten met alle gevolgenn van dien. Ik heb onlangs gespoten ( gieter ) met dursban 40G echter zonder succes.
Wie kan me zeggen met welk product ik deze "lieve" beestjes het best verdelg ? En welke veiligheidsmaatregelen ik dien te nemen naar de kinderen toe, want ik weet dat een agressief product nodig zal zijn!
Hopelijk kan iemand mij hiervoor helpen , want mijn gazon dreigt verloren te gaan !
Merci op voorhand

di, 17/06/2003 - 00:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik begrijp je ergernis, ik had het ook , honderden engerlingen , ik kon mijn gazon als een stuk vloerbedekking oprollen.Ik heb alles geprobeerd , niets hielp, behalve een pakketje nematoden, aaltjes , die de engerling penetreren en daarna opvreten.Het is niet goedkoop, voor 100m2 was ik 67 euro kwijt, maar het helpt. Het is in Ned. en in Belgie te koop.Kijk op de volgende site :http://www.hellingman.demon.nlEen vraagje , tuinier je op een biologische manier?alleen ik had engelingen , mijn buren niet en zij gebruiken in de tuin gifstoffen, ik heb me afgevraagd of het daar iets mee te maken heeft , groeten en succes

di, 17/06/2003 - 12:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Neen, ik tuinier niet echt biologisch. Dus ik denk dat ik gewoon pech heb ? !

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag