Het eetbaar maken van olijven

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/08/2008 - 00:56
pimmetje1993

Het eetbaar maken van olijven

Hallo,
We hebben hier thuis een olijfboompje staan. Er komen nu bolletjes op en er zijn ook al dikke knopjes , dus de olijven zijn in aantocht.
We weten dat deze niet zo zijn te eten.
Hoe kunnen we ze eetbaar maken?

zo, 10/08/2008 - 02:34
Anoniem (anoniem geplaatst)
ma, 11/08/2008 - 21:10
maanzaadje

Dat is niet zo simpel, ze moeten marineren om de schil zacht te maken. Ik denk zoiets als ze met augurken doen, die zijn ook niet eetbaar zonder weken in marinade. Google kan je helpen.
Dit heb ik al gevonden voor je:

Olijven zijn niet direct uit de boom eetbaar. Om ze eetbaar te maken moeten de olijven eerst 1 à 2 weken in water liggen dat iedere dag ververst moet worden. Vervolgens dienen de olijven tweemaal 1 à 2 maanden in salamoia (water met zeezout, gekookt en volledig afgekoeld) te worden bewaard. Tussen het eerste en tweede salamoia-bad moeten de olijven goed gewassen worden. Aan de salamoia kunnen kruiden worden toegevoegd om de olijven een extra smaakje te geven.

Ik heb ook al gehoord dat de Fransen ze eerst in afbijtmiddel zetten, maar daar wil ik niet voor verantwoordelijk zijn als je dat doet.

di, 12/08/2008 - 01:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

En om hoeveel olijven gaat het?

di, 12/08/2008 - 19:54
anneketanneke

je schijnt ze in soda te moeten zetten, ik weet niet hoe lang en in hoeveel soda

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag