Heuvels beplanten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 20/08/2003 - 21:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heuvels beplanten

Mijn voortuin bevat o.a. uit twee vrij steile heuvels. Ze klimmen van 1m naar 3.50 boven de weg op een afstand van 6m! Aanvankelijk hebben wij een sterke hederainfo-icon soort in de hellingen geplant die het HEEL goed doet, zo goed dat je het nauwlijks bij kan benen met snoeien. Echter woekert er een heleboel onkruid tussendoor (wilde grassoorten en wingerd). Niet echt ideaal. Bij tijdgebrek zou ik het liefst "kiezelstenen zaaien" maar daar is de helling te steil voor. Wie heeft voor mij de meest onderhoudsvriendelijke tip voor de aankleding van dit soort hellingen?

wo, 20/08/2003 - 21:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien zou het iets zijn om er hederainfo-icon arborescens in te planten De eerste jaren heb je dan nog wel onkruid, maar na een paar jaar is de hedera hoog en dicht, zodat onkruid geen kans meer heeft omdat het te donker is.Ook zie je vaak dat men op dergelijke taluds eerst gronddoek legt en daar dan gaten inmaakt om in te planten. Je hebt in dat geval alleen te maken met opgewaaid onkruid, maar zodra de beplanting dicht genoeg is heb je er weinig last meer van.

do, 21/08/2003 - 11:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Eventueel toch kiezelstenen zaaien. Maar dan van het formaat voetbal.
Als je hiervoor een gebroken soort neemt kan er ook nioets "weglopen."
Dit wordt dan wel een prijzig heuveltje.

do, 21/08/2003 - 22:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

u kunt ook proberen in de gaten die er zijn hederainfo-icon bij te planten maar u had ook moeten weten dat u zeker het eerste jaar er veel onderhoud aan heeft groetjes thomas

Onderwerp gesloten