Hibiscus

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/06/2006 - 23:39
peter42

Hibiscus

Ik heb deze hibiscusinfo-icon flink in het blad staan, maar het lijkt er een beetje op dat de bladeren verkleuren. enig idee wat dat kan zijn?
Ik heb de laatse weken af en toe wat vloeibare voeding met de gieter gegeven, en gisteren de toplaag van de potgrond verwijderd
en wat nieuwe bij gegooid. Moet ik soms nog andere meststoffen toevoegen? Ik zou het erg vinden als ie weer net als vorig jaar van die hangende vebleekte bladeren kreeg en weer weinig bloemen.

oja, een van de takken heb ik moeten ondersteunen omdat ie z'n eigen gewicht niet meer kon dragen. Mag ik die na de zomer
en na de bloei wegsnoeien?
En kan ik hem dan in een groter pot verplaatsen?

Hibiscus
ma, 05/06/2006 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

De pot lijkt inderdaad wat klein. Verpotten en snoeien kan altijd in het voorjaar.
Verder ziet ie er gezond uit!

di, 06/06/2006 - 21:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uit de kwekersgids: Plant Hibiscusinfo-icon tegen een warme muur waar de ochtendzon op schijnt en u zal beloond worden met overvloedige bloei.
Staat niet graag in de felle middagzon dan worden de bladeren flets en geel.
Houdt van gefilterd zonlicht.
Goed doorlatende grond verrijkt met humus.
Mag niet nat staan.

di, 06/06/2006 - 22:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat is nou humus, want als je daar bij een tuincentrum
naar vraagt, staan ze je raar aan te kijken en zeggen ze
toch dat je potgrond of bemeste tuinaarde moet nemen.

wo, 07/06/2006 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens van Dale is humus "de donkere stof door verrotting en vermolming van planten en andere organische stoffen in de bodem ontstaan, die voor de vruchtbaarheid van de grond onmisbaar is." Als U alle plantenresten, bladeren, takken etc. in uw tuin zou laten liggen dan ontstaat er dus vanzelf humus. De meeste mensen ruimen dit echter op zodat de grond op den duur verarmt. Potgrond, bemeste tuinaarde of compost is allemaal humus. Als U een plantgat maakt doe daar dan flink wat compost of iets dergelijks doorheen en vermeng het ook met de grond die uit het plantgat komt. Dit geeft de plant een goede start.

Over de hibiscusinfo-icon:

De hibiscus is een mestbehoeftige plant, vooral als hij in een pot staat. Komt de hibiscus wat tekort dan laat hij dat al snel aan zijn bladeren zien. Ieder jaar organische mest geven is dus het devies.

Gegroet, de tuinprins

wo, 07/06/2006 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn hibiscusinfo-icon (nieuwe plant) doet het inmiddels ook goed.
Staat tegen witte warme muur met halfzonlicht door het boomblad.

Maar organische meststof, hoe ziet dat eruit, is dat grond, vocht of korrels?

wo, 14/06/2006 - 01:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

mijn hibiscusinfo-icon staat tegen een zuidermuur in de volle zon ,groeit zeer hard en bloeit ook elk jaar rijkelijk maar heeft wel zeer veel water nodig,de eerste jaren kreeg ik steeds veel knopval en dit was steeds te wijten aan te weinig water.moet overvloedig water krijgen.
gr Frans

vr, 16/06/2006 - 01:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zoals al eerder is gezegd, is verpotten wellicht geen verkeerde keuze. Aangezien de plant verkleurde bladeren heeft kan dit het gevolg zijn van te weinig voeding in de grond. Een pot vullen met zand uit de tuin zal voor de meeste planten onvoldoende zijn. Er dienen organische meststoffen (bijv. koemestkorrels !) aan toegevoegd te worden. Potgrond is natuurlijk ook goed, maar zal na verloop van een aantal maanden uitgewerkt zijn. Gieten met pokon o.i.d. heeft bij mij nog nooit geholpen, gewoon mestkorrels strooien. En geen kunstmest, maar gewoon koemest. Goed water geven en let dan maar eens op hoe mooi hij wordt. Verse potgrond rondom de wortels en ruimte om weer te groeien (grotere pot) zal zeker worden beloond.
Geef de plant 2 tot 3 keer per jaar een paar handjes mest, dan blijft hij mooi en gezond !

Onderwerp gesloten