Hoe lang duurt het voordat klimrozen veel bloeien?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 17/02/2006 - 16:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe lang duurt het voordat klimrozen veel bloeien?

Ik vroeg me af hoe lang het duurt voordat klimrozen veel bloemen geven. Ik heb vorig jaar klimrozen geplant, maar vond dat ze niet echt heel hoog werden en relatief weinig bloemen. (Het waren wel heel erg mooie bloemen dat wel).

Duurt het soms een paar jaar dan dat de rozen veel bloemen geven? Ik heb mijn hoop op dit jaar gevestigt. Soms zie je wel is van die plaatjes van klimrozen met echt 10 tallen bloemen erin.
Ik ben meestal al blij als ik 2 of 3 bloemen zie per struik.

Ik doe er echt alles aan om de rozen goed te verzorgen. Ik geef ze rozen mest, haal de uitgebloeide bloemen eruit ze staan in de zon ik geef ze veel water en begeleid de takken keurig langs het klimrekje en nog blijven het kleine struikjes met weinig bloemen.

Misschien ben ik te ongeduldig ofzo.
De soorten die ik heb staan zijn New Dawn, Paul scarlets en golden shower en nog een waarvan ik de naam niet meer weet (witte bloemen). Iemand nog tips

za, 18/02/2006 - 19:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het weinig bloem hebben van klimrozen kan ook het gevolg zijn van te weinig of niet snoeien. Daardoor vormen ze lange hoofdtakken en weinig zijtakken waar de meeste bloemen op komen. Het is ook afhankelijk van de grondsoort. Rozen houden van een kalkrijke grond.
Ann.

zo, 19/02/2006 - 13:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet niet wat voor grond erin zit. Heb een paar jaar geleden dat stuk volgekiepert met een paar kuub bemeste tuinaarde toe ik de tuin opnieuw aanlegde.

Wat betreft snoeien van rozen. Ik heb begrepen dat de eerste 2 jaar je klimrozen niet mag snoeien dus het enige wat ik er aan doe is af en toe uitgebloeide bloemen eruithalen en af en toe een rare tak.

ma, 20/02/2006 - 00:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Probeer de leggers eens horizontaal te begeleiden naar beneden. Op de takken zullen dan meer bloemen komen. En geef in het vroege voorjaar nog een gift van organische mest.

di, 21/02/2006 - 19:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste anoniem,

Ik begrijp precies waar je het over hebt. Hierbij een paar goede tips om je zorgen wat weg te nemen.
Je hebt je rozen afgelopen jaar gezet, en dus een logisch gevolg is dat je rozen het eerste jaar weinig bloei geven. ze zijn dan nog aan het wortelen. dat ze niet echt hard groeien hoeft niet te liggen aan een slechte groei of zo. een snelle of weelderige groei is sterk soort afhankelijk.
Ik kan je een beter antwoord geven las ik weet over welke klimrozen je praat.
Maar om je een geruststellend voorbeeld te geven. mijn klimrozen zijn afhankelijk van de soort 50 cm tot twee meter gegroeid. zoveel verschil kan erin zitten. Ok de bloei. ook dit is sterk soort afhankelijk. vooral als ze net staan. heb je een rambler, dan moet je al niet teveel bleoi of zelfs geen verwachten. bij anderen krijg je enkele rozen.

Eigenlijk kan je dit jaar pas oordelen. zorg voor een goede bemesting in het voorjaar als ze gaan groeien. enne....over die foto's moet je jezelf geen zorgen maken. vooral Bakker heeft daar een handje van. ze noemen dat ingestoken foto's. dit houd in dat de klimroos wordt volgestoken met losse rozen, waardoor je het gevoel krijgt van "ow wat een mooie...die wil ik hebben"
Maar ik zou zeggen, stuur me een mail met je rozensoorten en ik help je verder!

ik hoop dat je een beetje wijzer bent geworden.

willem

rozentuinattelenet [dot] be
webmaster http://tinyurl.com/yyjgxs3e

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag