Veel bloeiende laagblijvende planten bestaat dat??

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 17/02/2006 - 16:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Veel bloeiende laagblijvende planten bestaat dat??

Ik loop al een paar jaar aan te modderen met mijn tuin. Elk jaar denk ik nu ben ik klaar maar de projecten van het vorige jaar blijken dan weer een totale mislukking geweest te zijn.

Ik heb nu geloof we aardig wat planten verzameld die het nu goed zouden moeten doen. Onder andere helleborussen, stuk of 8 klimrozen, Paar camelias, amerikaanse sering (is al 2 meter hoog). en een zooitje vuurdoornen en wat clematissen.

Het bloeit nooit zoals ik het wil maar ze zijn in ek geval dit jaar niet doodgegaan dus ik heb er hoop op dat het nu dit jaar wel mooi wordt in de tuin en dat ik wat meer rozen in bloei zie komen.

Nu zoek ik eigelijk nog redelijk laag blijvende plantjes in een hoekje van de tuin (2 x 3 meter ofzo) die mooi willen bloeien in de zomer. Dacht zelf planten die van april/mei tot september/oktober willen bloeien. Het liefst vast planten die laag blijven (max. 30 tot 50 cm). Bestaat zoiets of moet ik dan telkens elk jaar viooltje kopen ofzo?

vr, 17/02/2006 - 18:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja hoor die bestaan wel degenlijk. Vertel maar eens wat voor soort grond je in de tuin heb en of deze plek zonnig of schaduwrijk is. Dan kan je beter geholpen worden.

vr, 17/02/2006 - 22:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn heel veel soorten mooie tuingeraniums (in diverse kleuren)
Wellicht een oplossing ?

vr, 17/02/2006 - 23:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is een plek op het oosten. dus smiddag geen zon. De grond is gewoon aarde.

za, 18/02/2006 - 18:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met grondsoort bedoelen ze eigenlijk of dit zandgrond, kleigrond,
veengrond etc. is. Bepaalde planten doen het nu eenmaal beter op de ene grond dan op de andere. Als je weet wat voor een grondsoort je hebt kun je iets gerichter zoeken naar planten en is de kans van slagen ook groter. Er zijn voldoende vaste planten van deze hoogte.
Ann

zo, 19/02/2006 - 13:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja ik weet het niet precies wat dat inhoud kalkrijk of niet. Maar en paar jaar geleden heb ik op dat stuk 2 kuub tuinaarde daar neergegooid met opnieuw aanleggen van de tuin. Daarvoor lag er ook al aarde maar de tuin werd opgehoogd dus vandaar een berg nieuwe bemeste tuinaarde erin.

Geen idee wat voor grond dat is. Ik doe er ook regelmatig nieuwe planten voeding in.

Misschien dat ik toch is naar die geraniums moet kijken, maar vind het weleen beetje planten voor bij het bejaarde huis dus misschien zijn er nog andere mogelijk heden.

zo, 19/02/2006 - 14:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

kijk een op de site van bakker-hillegom.nl en bestel daar eens een catalogus. Kan je op je gemak eens kijken wat er allemaal te koop is.

zo, 19/02/2006 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met geraniuminfo-icon wordt de tuingeranium bedoeld de andere soort die ze in de meeste gevallen in bloembakken doen is de perlargonium.
De tuingeranium is een hele mooie plant met heel veel variateiten en kleuren. Deze zijn echt de moeite waard.
Het is inderdaad niet zo'n slecht idee om bij Bakker te kijken en een catalogus aan te vragen. Bij http://tinyurl.com/yxndteq8 kun je ook in een online catalogus kijken en deze heeft heel veel keus in vaste planten.
Ann

vr, 17/03/2006 - 22:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

alsje zo'n moeilijk tuin hebt, vraag ik me af of er niet wat mis is met de bodem. laat eens een goedkoop grondtestje doen. Is bij het ophogen van de tuin de onderlaag wel losgemaakt?
ik zou als je problemen hebt met je tuin, nie tbij een dure postorder firma gaan bestellen, ook geen intratuin oid maar een lid van de bloemenvereniging vragen of een kleine kweker in de buurt raadplegen! probeer vna alles een plantje en koppel dit terug aan de kweker. hij zal je dan goed kunnen informeren en de juiste planten kunnen aanwijzen.
op deze manier blijft je veel ellende beespaart en voorkomt het misschien dat je strax tuinieren nie tmeer leuk vindt

heel veel succes

gr gijsbert
www.primapotplant.nl

Onderwerp gesloten