Horentia in kamer

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 05/03/2010 - 18:31
Westy

Horentia in kamer

Hallo ,
Ik vind de Hortentia,s prachtige bloemen ,maar ik heb geen idee hoe ik ze moet behandelen als kamerplant.We hebben twee grote ramen waar de zon op schijnt dus dat kan ik wel vergeten om ze daar te plaatsen ...of niet .
De kamer is 9 meter lang maar we aan de voorkant ramen en dan niet meer :-(dus geen doorzon kamer ....
En zou ook graag willen weten wat ik op eethoek kan plaatsen die achter in kamer staat en ik hou niet van kunstplanten /cactussen .

Dus wie weet wat ik voor mn ramen kan plaatsen en eethoek of sidetafel..ik weet dat alle planten van licht houden ...en daarom vind ik dit ook zo moeilijk en voor al omdat ik van planten hou ..

Alvast bedankt voor de adviesen en reactie

za, 06/03/2010 - 13:21
kikkertje

Hoi westy,

Een hortensia zou ik niet vlug als kamerplant gebruiken,het is een bladverliezend en is meer een plant voor tuin en terras!

Dit zijn een paar kamerplanten die denk ik wel in jou interieur zou passen: philodendron scandens/chamaedorea elegans/chlorophytum comosum/kamerklimop(uitleg kan je op internet vinden)

Maar ik zou zeker eens een kijkje nemen op dit forum onder kamerplantenforum,er zit daar alvast wel iets die in je smaak zou vallen

Alvast succes,
kikkertje

za, 06/03/2010 - 22:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Natuurlijk is een hortensia geschikt als (tijdelijke) kamerplant. De plek lijkt me licht genoeg om de bloemen goed te laten uitkomen en op kleur te blijven. Bij erg felle zon, zou je enigzins kunnen schermen. Hou de planten vochtig, maar niet drijfnat. Na de bloei kunnen de planten de tuin in na een flinke snoeibeurt.

Voor meer beschaduwde plekken in de kamer kun je Dracaena deremensis 'Compacta' eens proberen.

wo, 10/03/2010 - 16:37
Westy

Mij gaat het juist om de bloei hortentia,s ,de andere vind ik maar niks ...
dus hoop op foto of aanwijzingen van jullie ..

Gr Marian

wo, 10/03/2010 - 18:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Natuurlijk koop je een hortensia voor de bloemen. Wat je verder voor aanwijzingen wil, begrijp ik niet. Hierboven staat de verzorging.

Onderwerp gesloten