hortensia´s en rozen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/03/2006 - 17:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

hortensia´s en rozen

mijn grond was een beetje verzakt 5 cm nu heeft de hovenier tuinaarde bij mijn rozen en hortensia´s gedaan maar nu zitten ze een stuk lager onder de aarde is dit erg of moet ik al mijn planten eruit halen en hoger in de grond zetten. bij de hortensia zie je de takken eruit komen maar waar ze vandaan komen zit onder de grond. bij de rozen is de occulatie nu ook onder aarde?

mag dit ?

vr, 31/03/2006 - 23:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die 5 cm lijkt me niet een groot probleem. Mogelijk zullen de rozen wat opslag kunnen krijgen, doordat de onderstam wat gemakkelijker scheuten kan maken. Voor de hortensia voorzie ik geen enkel probleem. Om welke bollen het gaat staat er niet bij. De meeste voorjaarsbollen zijn nu al boven de grond. Meestal kan het ophogen van grond bij bollen geen gevaar betekenen. Crocussen en sneeuwklokjes hebben er geen last van. Van sommige narcissen is bekend, dat ze liever niet te diep staan. Eventueel de bollen na de bloei rooien en opnieuw planten behoort tot de mogelijkheden. Succes!

za, 01/04/2006 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

De oculatie plaats van de roos moet zelfs onder de grond zitten,
alleen bij een stamroos is het niet zo, maar alle andere rosen moet je bij het planten de oculatieplaats ongeveer 5cm. onder de grond plaatsen.En inderdaad bij je hortesia zal dat geen probleem geven zoals hiervoor al is gemeld.
Gr Esem,

Onderwerp gesloten