Hulp nodig!

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/07/2019 - 16:01
kiimberleee

Hulp nodig!

Hoi allemaal,

Vanwege de wanhoop heb ik een forum opgezocht om te kijken of er iemand is die mij kan helpen. Ik heb pas mn balkon volgezet met bloemen. Hortensia's en Geraniums. Nu bloeien mijn Geraniums totaal niet, de knopjes voelen verdroogd aan maar voor mijn gevoel geef ik ze genoeg water (sochtends en savonds). En mijn hortensia bloeide goed maar nu gaan de bloemen hangen/verdorren. 

Is er iemand die weet wat ik verkeerd doe?

do, 04/07/2019 - 16:41
peterplant

Er zijn een hoop mogelijkheden waarom jouw planten doe wat ze nu doen. Het kan zijn dat je geraniums moeite hebben met de overgang van de plek waar je ze gekocht hebt naar de plek waar ze nu staan ( bijvoorbeeld van een kas naar een warm balkon). Of je hebt ze overgepoot in bemeste tuinaarde. Of ze staan in een pot zonder gat in de bodem. Of je geeft ze te veel water. De planten zien er in ieder geval mooi uit, dus geen paniek.

De hortensia is zo te zien een Forever and Ever. Na de eerste bloei kunnen ze een tweede bloei geven. Ook hier kunnen de rottende bloemen dezelfde oorzaken hebben als de geraniums. 

do, 04/07/2019 - 17:50
kiimberleee

Bedankt voor uw reactie.

De geraniums zitten in een pot met gaatjes want er loopt water uit aan de onderkant. En het is gewone potgrond lijkt me.. wat raad u mij nu aan om het beste te doen? Gewoon afwachten wat betreft de geraniums? 

En de hortensia ook zo laten staan? 

do, 04/07/2019 - 18:50
peterplant

Ja, als er gaten in de potten zitten en je hebt de planten overgepot in potgrond en je geeft water als het nodig is en als je af en toe wat mest geeft, moet het goed komen.
Waar je wel rekening mee moet houden is dat geraniums graag in de volle zon staan en boerenhortensia's liever niet.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag