Hulp nodig!

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/07/2019 - 16:01
kiimberleee

Hulp nodig!

Hoi allemaal,

Vanwege de wanhoop heb ik een forum opgezocht om te kijken of er iemand is die mij kan helpen. Ik heb pas mn balkon volgezet met bloemen. Hortensia's en Geraniums. Nu bloeien mijn Geraniums totaal niet, de knopjes voelen verdroogd aan maar voor mijn gevoel geef ik ze genoeg water (sochtends en savonds). En mijn hortensia bloeide goed maar nu gaan de bloemen hangen/verdorren. 

Is er iemand die weet wat ik verkeerd doe?

do, 04/07/2019 - 16:41
peterplant

Er zijn een hoop mogelijkheden waarom jouw planten doe wat ze nu doen. Het kan zijn dat je geraniums moeite hebben met de overgang van de plek waar je ze gekocht hebt naar de plek waar ze nu staan ( bijvoorbeeld van een kas naar een warm balkon). Of je hebt ze overgepoot in bemeste tuinaarde. Of ze staan in een pot zonder gat in de bodem. Of je geeft ze te veel water. De planten zien er in ieder geval mooi uit, dus geen paniek.

De hortensia is zo te zien een Forever and Ever. Na de eerste bloei kunnen ze een tweede bloei geven. Ook hier kunnen de rottende bloemen dezelfde oorzaken hebben als de geraniums. 

do, 04/07/2019 - 17:50
kiimberleee

Bedankt voor uw reactie.

De geraniums zitten in een pot met gaatjes want er loopt water uit aan de onderkant. En het is gewone potgrond lijkt me.. wat raad u mij nu aan om het beste te doen? Gewoon afwachten wat betreft de geraniums? 

En de hortensia ook zo laten staan? 

do, 04/07/2019 - 18:50
peterplant

Ja, als er gaten in de potten zitten en je hebt de planten overgepot in potgrond en je geeft water als het nodig is en als je af en toe wat mest geeft, moet het goed komen.
Waar je wel rekening mee moet houden is dat geraniums graag in de volle zon staan en boerenhortensia's liever niet.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.