Ik wil een groen gazon

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 15/06/2013 - 23:59
Kevin.L

Ik wil een groen gazon

Hallo,

Vorig jaar hebben we graszoden laten leggen, binnen enkele weken zag het er een groen en gezond gazon uit.
Nu een jaar later is er echter een gele gloed te zien over het gazon, met plekken die er dor uit zien. Alles goed gedaan, regelmatig gesproeid en bemest.

Vorige week ben ik met een prikroller over het gazon geweest om meer lucht bij de wortels te krijgen, vlak daarachter heb ik het bemest met gazonstart van dcm, om het een extra opkikker te geven.
Het probleem is dat ik het gazon altijd een stand te hoog had gemaaid, zo'n 6 a 7 cm. Nu van de week heb ik het een stand korter gemaaid, zo'n 4 cm, met een nieuwe grasmaaier (dus scherpe messen), oude grasmaaier begon kuren te vertonen.

Nu een stand korter gemaaid lijkt het gras aan de grond echter dor en geel op sommige plekken. Het begint nu inmiddels weer wat bij te trekken, alleen de onderkant van het gras ziet er nog steeds geel uit, alleen de bovenkant is groen. Dus als ik het maai ziet het waarschijnlijk weer zo geel als eerst.

Moet ik gewoon afwachten op verder herstel, en gewoon elke week op 4 cm maaien, of is de onderkant nu voorgoed verpest ?

za, 22/06/2013 - 15:36
Glenn

hoi,

dit kan verschillende oorzaken hebben.

- bodemverontreiniging.
- Welke meststoffen dien je toe?
- gebrek aan stikstof.
- etiolering. Dit zo mij verbazen in deze context. Maar het kan.
- welke gras maaier gebruik je?
- was het voor je een nieuw gazon aanlegde ook dit probleem?
mvg

glenn.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag