Is dit berenklauw??

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 20/06/2006 - 22:26
Energy

Is dit berenklauw??

Hoi hoi,

Effe snel een vraagje...
Is deze pant op de foto een berenklauw? Hij staat in de verwaarloosde tuin van mijn onderbuurman, er staan er zelfs wel een stuk of zes.
Als dit een berenklauw is, dan moet ie er natuurlijk zo snel mogelijk uit hè? Er staat er één heel dicht bij de deur en de brievenbus.
Als ik zomaar ga spitten in de tuin van de onderbuurman dan wordt íe boos, maar dan zoeken we wel een oplossing want ik heb net op internet gevonden dat deze plant giftig is en huidirritatie kan veroorzaken.
En kan ik dat dan zelf verwijderen of is het raadzaam om het door een bedrijf te laten verwijderen, ikzelf heb astma en hooikoorts, dus ben sowieso al geen tuinliefhebber op het moment.

Wie weet raad?

Groetjes Energy

Is dit berenklauw??
di, 20/06/2006 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zie al wel dat ik deze vraag eigenlijk op het verkeerde forum, of onder het verkeerde onderwerp heb geplaatst... Sorry daarvoor.

di, 20/06/2006 - 22:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad, Bereklauw. uitkijken dus.

jurgen

di, 20/06/2006 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Jurgen!

wo, 21/06/2006 - 01:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou, dat valt nogal mee hoor, geen paniek.Alleen als je bij zonnig weer met de blote huid de plant aanraakt, kan er een hinderlijke huidirritatie ontstaan.Het meeste risico lopen kinderen die bij warm bijna bloot rondlopen en aan de plant komen.
De buurman kan de planten met handschoenen aan afzagen en in de compostcontainer gooien. Het is niet verboden om dergelijke planten in de tuin te hebben maar het is wel verboden om in buurmans tuin te gaan zagen!

wo, 21/06/2006 - 22:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

met zon en aanraking van deze bereklauw kan je brandblaren krijgen. dus echt met zon uitkijken.

dit goed duidelijk maken aan je buurman.

do, 22/06/2006 - 00:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi anoniem,

Het gaat om de zwaar verwaarloosde tuin van mijn ONDERbuurman. Hij zit in een rolstoel en drinkt, maar zijn familie wilde eerder nog wel eens wat aan zijn tuin doen. Dat is al in tijden niet meer gebeurd, dus moet er een oplossing gezocht worden.
Ik maak helemaal niets duidelijk aan mijn onderbuurman, want die is voor heel veel dingen niet voor rede vatbaar en heeft mij al heel veel problemen bezorgd. De woningcorporatie heeft duidelijk aangegeven dat de tuin van hem is, dus ik ga er echt niet in aan het werk. Ik woon niet voor niets boven, ik hou niet van tuinieren.
Maar deze planten ga ik ook echt niet voor hem verwijderen, want ik heb vorige week met de post uit de brievenbus halen al per ongeluk de plant geraakt en wordt gek van de jeuk; heb allemaal kleine bultjes op een stukje rood uitgeslagen huid.
Daarom wilde ik zeker weten dat dit berenklauw is; nu ik dat weet, kan ik met de woningcorporatie overleggen wie dit gaat opruimen en wat mij betreft mag er dan een lading grind in met wat buxusplanten.
Je ziet, de situatie ligt iets moeilijker...

Groetjes Energy

vr, 23/06/2006 - 12:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gezien de lichamelijke en psychische toestand van de onderbuurman zou ik ook de woningbouwver. verzoeken de buurman aan te manen of dat zij de berenklauw zelf weghalen!
Het is een rotplant kan ik je uit ervaring vertellen, heb er ooit eens weken van onder de brandblaren gezeten!

za, 24/06/2006 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou die bereklauw zn kop er toch afsnoeien met een schaar, jasje aandoen en handschoenen, of je zit volgend jaar met een hele tuin vol, als je wacht tot de zaadjes rijp zijn.
Je hebt toch al een foto als bewijs.

Echte bereklauw wordt wel 3 meter, heel spectaculair. Dat gaat je buurman heel mooi vinden.

za, 24/06/2006 - 11:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hé zaadje van de maan,

Deze Berenklauw is nu al 180 cm hoog. En er staan er al een stuk of zes. Dus ze gaan er zeker wel uit, alleen hoe moet ik nog even overleggen met de nodige instanties.
Ik vind het ook best indrukwekkend dat er zo'n hoge plant staat, maar ik zou willen dat het een niet zo schadelijke plant was, eentje waar je net even iets meer aan hebt. Ik vind deze plant best leuk voor in de berm langs de weg... Daar staat ie toch het mooist.
Vinden jullie ook niet?

Groetjes Energy

ma, 26/06/2006 - 00:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb hem ooit bewust in de tuin geplant, heel mooie plant.
Maar je moet er niet tegen lopen.
Na 3 jaar is hij ineens verdwenen.

ma, 26/06/2006 - 23:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Schijnt dat je best wacht met de kop af te snijden tot vlak voor het zaad rijp is, anders heb je kans dat de plant een vaste plant wordt, en krijg ze dan nog es weg ...

Best raad vragen aan een specialist ter zake vooraleer ze zomaar weg te snijden, of het zou het omgekeerde effect kunnen hebben ...
Succes !

ma, 17/07/2006 - 14:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag Energy,
volgens mij wel, wij hebben er een bij de sloot tegenover. Mail je gemeente en zij komen het controleren of deze soort schadelijk is. Zij dragen dan ook zorg voor de verwijdering. Geen probleem dus, succes!
My

Onderwerp gesloten