Japanse esdoorn

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 06/07/2006 - 01:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Japanse esdoorn

Ik heb een Japanse esdoorn. Een dwerg acerinfo-icon met donkerrode scherpingesneden dunne blaadjes. Nu heb ik mijn schoonzus jaren geleden het zelfde boompje gegeven. Mijn boompje heeft nog steeds dezelfde donkerrode blaadjes. Het boompje van mijn schoonzus krijgt steeds meer groen in de blaadjes. Nu zag ik wel dat de onderstam (dus waarop de dwerg acer geent is) een enorme uitloper heeft gekregen. Deze is inmiddels twee meter hoog en heeft gewone groene blaadjes. Niet zo fijngesneden als het geente boompje. Komt het door deze boom dat de geente boom nu groene blaadjes krijgt? of komt dit doordat hij erg in de schaduw is komen te staan door andere bomen?

Moet ze deze grote groene esdoorn afzagen? Heeft dit nadelige gevolgen voor de dwerg acer? Of kunnen ze op deze manier gewoon beiden blijven leven. Wel hebben we besloten om de andere bomen die voor te veel schaduw zorgen te gaan snoeien of rooien.

Gaarne uw advies, want mijn schoonzus wilt heel graag dat haar dwerg acer weer de mooie donkerrode blaadjes krijgt.

Groetjes,
Mariianne

do, 06/07/2006 - 01:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zal vooral door de schaduw komen, dat de bladkleur bleker is.
Maar de uitgelopen onderstam zou ik toch weghalen. Op lange termijn zal de wilde scheut de overhand krijgen en gaat de ge-ente boom kwijnen en zelfs afsterven. Succes!

Onderwerp gesloten