Spiraea x billiardii

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/11/2022 - 10:02
petraa

Spiraea x billiardii

Ik heb stekken gemaakt van de Spiraeainfo-icon x billiardii die goed geworteld zijn en groeien als kool

ik heb ze gisteren buiten in de volle grond geplant maar nu twijfel ik toch of ik niet beter had kunnen wachten tot het voorjaar

mijn vraag is of ik inderdaad beter kan wachten tot maart/april of dat ik ze buiten kan laten staan omdat ze de winter zeker wel overleven

zo, 13/11/2022 - 10:10
peterplant

Die plant is zeer winterhard en zal de winter zonder problemen overleven.

zo, 13/11/2022 - 13:52
petraa

Ook als het nog stekjes zijn met kleine worteltjes? De takjes gaan nu slap hangen als de zon erop staat, na watergeven zien ze rr eeer goed uit. Weet je zeker dat ze de winter gaan overleven? 

ma, 14/11/2022 - 13:29
peterplant

Als de blaadjes slap gaan hangen als de zon er op staan, wil dat zeggen dat er nog te weinig wortel en/of te veel blad aan zit.

Zorg er voor dat er niet te veel zon bij komt .

Je kunt in de winter ook winterstek maken: eenjarige rechte scheuten in stukken van 25 cm knippen en 20 cm de grond in duwen.

Makkelijke, bijna onverwoestbare plant.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag