Juniperus scopulorum 'Blue Arrow'

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 09/06/2016 - 18:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Juniperus scopulorum 'Blue Arrow'

Sinds september 2014 heb ik vier Blue arrows van ca 180-220 cm hoog). Twee in wat verhoogde bakken (tegen westelijke muur dus 's ochtends zon) en twee op grondniveau (Oostelijke muur en vanaf middaguur in de zon De aarde is daar in winter aardig vochtig en die staan dus niet in bakken).
Drie van de vier zijn afgelopen winter bijna helemaal bruin geworden. De twee aan de westkant in de verhoogde bakkan(één ervan heeft echter nog een groene bovenkant waar hij boven de schutting uitsteekt). En één aan de oostkant in de 20 cm verhoogde bak. Op het eerste oog dus op de top na helemaal bruin. Maar als je tegen de stam aankijkt zie je hier en daar hele kleine nieuwe scheutjes.
Geen idee wat ik hier mee aan moet. Nu zien ze er dood uit en ik kan toch moeilijk de alles helemaal wegsnoeien. Dan houd ik slechts de kale stam en de top over.
Heb erover gedacht om ze te vervangen door Taxusinfo-icon baccata fastigiata, maar die worden op den duur wel breed. En die kunnen ook niet tegen een vochtige bodem in de winter. (grond is verdicht en heeft een storende laag... heb al voor het planten de grond verluchtigd met zand en compost.
Heeft iemand verstand hiervan en kan me raad geven?

do, 09/06/2016 - 21:52
WiPe

Draai de vraag eens om: wat groeit er op en verdichte bodem met een storende laag? Dat zal niet veel zijn. Je moet dus de grond los maken, verdichting opheffen en storende laag breken, zodat het water in de winter weg kan. Dan kun je in de toplaag ook nog best flink wat kompost mengen. Goed verteerde kompost. Doe je dat niet, dan loop je van probleem naar probleem terwijl er nauwelijks iets zal groeien dat de moeite van het kijken waard is.

do, 09/06/2016 - 23:24
vanuem

Hallo Wipe, bedankt voor je moeite om mij een antwoord te sturen. Maar ja als dat mogelijk was... Maar de storende laag zit bijna 2 meter diep en dit stuk zit gevangen tussen schutting van buren en een in de grond gemetselde vijver... Te smal. Natuurlijk heb ik de bovenlaag verluchtigd. Eronder heb ik ook een drainagesysteem aan laten leggen, maar die doet dus niets. Maar mijn phloxen groeien er weelderig. Het ilexinfo-icon crenata heggetje doet het ook, de carexinfo-icon snowdance woekerde op dezelfde grond... Ik wilde echter iets hoogs om dit alles te verfraaien. In de rest van de tuin heb ik het probleem opgelost door verhoogde bakken te laten metselen en kunstgras te nemen. Nu dan ook maar een kunstconifeer...
Ik bedoel het niet bot hoor. Vind het echt fijn dat iemand mee wil denken.
Vraag me gewoon af of er nog hoop is op leven in die Blue arrow gezien de hele kleine jonge scheutjes aan de stam.
Bedankt, groet, Jacqueline

Onderwerp gesloten