Kamerazalea

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/12/2013 - 14:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kamerazalea

Een kennis van me wilde een uitgebloeide kamerazalea weggooien.Dat vond ik zonde en ik heb ze meegenomen.Kan deze na afharden over een dag of tien buiten in de tuin worden gezet of moet deze binnen overwinteren?

zo, 22/12/2013 - 16:05
Batdah

Deze kan je best licht en vorstvrij overwinteren..aangezien ze uit de warmte komt..een nachtvorst en het is bekeken...maar het is nog een lange tijd deze te verzorgen overweeg of het de moeite is!

Volgende winter als de plant de zomer en de herfst buiten doorgebracht heeft kan ze wel een enkel graadje vorst verdragen op een beschutte plaats, de plant zal dan veel harder zijn..

ma, 23/12/2013 - 16:48
lousje

Meestal zitten er tegenwoordig een aantal jonge Indische azalea's in één pot en niet een stevig meerjarig struikje. Vroeger hield ik de verhoudingsgewijze veel duurdere azaleastruikjes wel over: in een koel, lichte ruimte. Als er geen nachtvorst meer verwacht werd(Indische azalea's zijn niet winterhard) gingen ze de grond in op een licht beschaduwde plek in de tuinturf en met een dot koemest. Goed vochtig houden. Oprooien eind september, ze verdragen geen plotselinge klimaatwisseling. En dan weer in die koele vochtige en lichte ruimte.
Al met al een heel gedoe. De huidige potten met azaleaplantjes zijn relatief goedkoop en me al die moeite niet waard. Maar als je een mooi meerjarig struikje hebt, valt het te proberen....

di, 24/12/2013 - 18:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor de goede raad

Onderwerp gesloten