kamerplanten/kruiden moeite om te overleven

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/04/2004 - 16:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

kamerplanten/kruiden moeite om te overleven

vorige herfst heb ik allerlei kruiden op m'n kamer gezet (peterselie, dragon, citroenmelisse, tijm,...), maar ze zijn allemaal afgestorven. Er is hier wel redelijk weinig daglicht en 't steeds rond de 20 graden celsius. Heb ik ze misschien teveel water gegeven, te weinig licht, was het te warm, of kunnen kruiden gewoon niet overleven binnen?
Ik heb de potjes allemaal bewaard (maar geef ze nu al enkele maanden geen water meer), is het mogelijk om terug scheuten uit de wortels (voor zover die er zijn) te krijgen? wat moet ik daarvoor doen?
Verder heb ik een iets grotere plant waarvan ik de naam niet weet: hij is ongeveer een meter hoog, heeft ovalen bladeren tot max 25 cm in lengte, sommige bladeren hebben nerfvormige gaten, anderen niet (zijn gewoon glad en dicht). Er beginnen onderaan bladeren geel te worden, moet ik de plant verpotten, uit het zonlicht zetten, minder/meer water geven? (momenteel staat de plant in het zonlicht, omdat ik vreesde dat hij anders te weinig licht zou krijgen)
Tenslotte heb ik nog een plant die - geloof ik - 'Elly' heet: hoe dikwijls moet ik deze plant watergeven? (want hij ziet er ook veel triestiger uit dan vorig jaar)
dank bij voorbaat! Tina

vr, 02/04/2004 - 13:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die kruiden in potjes worden over het algemeen gekweekt om een kort leven te leiden. Zeker als je ze binnen laat staan. Het weinige licht wat je zelf ook al aangeeft is al helemaal niet goed voor ze. De meeste kruiden houden van een lichte, niet te zonnige plaats.
Ik zou ze maar wegdoen want opnieuw uitlopen zit er niet meer in. Voor die kamerplaten geldt, verpotten in een iets grotere pot. In de zomermaanden hebben ze ook behoefte aan wat bemesting.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag