Kamperfolie, heel veel zwarte luis !

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/06/2004 - 23:43
TheoTuinman

Kamperfolie, heel veel zwarte luis !

De kamperfolie doet het geweldig, en de eerste bloesem veerschijnt, alleen even schrikken van de grot ehoeveelheid zwarte luis, HELP wat hier tegen te doen? De kamperfolie is vorig jaar geplant, naast een bosrank ook vorig jaar geplant.

ma, 28/06/2004 - 23:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

kamperfoelie is zowiezo heel gevoelig voor luizen. Zoek lieveheersbeestjes en deze op de luizen deze eten ze wel op.

di, 29/06/2004 - 09:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

uit eigen ervaring,geleerd , kamperfoelie moet best met zijn wortels beschaduwd staan net zoals een clematisinfo-icon, en de bloemen in de zon, plant vaste planten aan de voet zodanig dat de grond koeler wordt, sinds ik dit doe (ik heb 3 kamperfoelies) zijn zij allemaal 1OO%! luisvrij

di, 29/06/2004 - 10:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kamperfoelie heeft snel last van luizen als ze op de verkeerde plaats staan. Ze kunnen slecht tegen tocht of draaiwind en zullen dan snel onder de luis zitten. Soms groeien ze eroverheen maar meestal blijft het terugkomen.

di, 29/06/2004 - 21:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Biologische bestrijdingsmiddelen,verkrijgbaar bij tuincentra. En na een paar dagen een harde straal water erop,om de dode luis te verwijderen.Lieveheersbeestjes, dat werkt ook wel, maar het zijn de larven,die het meeste eten(wel 3000 luizen ,voordat ze lieveheersbeestjes worden) .Hoe de larven eruit zien kan je vinden op internet. Bij mij hebben ze een grote chineese roos (2 meter) in een week ontluisd !

ma, 30/04/2007 - 23:46
anietje

Hallo allemaal,

Wij hebben ook een kamperfolie geplant verleden jaar en dit jaar zit hij bomvol luizen. Nu lees ik net dat hij slecht tegen toch kan en wij wonen op een hoek, wat doe ik hieraan kan ik hem nog verplaatsen en wat doe ik met die bladeren die beetje zwart grijs zijn geworden moet ik dat snoeien...........sorry ben nogal blond op tuin gebied altijd in een flat gewoond ;-) dus wie kan mij helpen aan advies. Oja heb aan die zelfde schutting nog een en die doet het geweldig goed staat al bijna in bloei :-)

alvast bedankt en groetjes anita

Onderwerp gesloten