klavertje vier, brandende liefde, zonnebloem

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/02/2007 - 20:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

klavertje vier, brandende liefde, zonnebloem

Hallo allemaal,

ik ben echt een vreselijke leek wat bloemen en planten betreft. Daarom hier mijn hele domme vragen waar ik toch graag antwoord op zou hebben.

Ik heb laatst zonnebloempitjes, brandende liefde en een klavertje vier geplant. Alles doet het (naar mijn weten prima) maar ik ben benieuwd wat ik er nu mee moet doen.

Mijn eerste vraag is of ik de brandende liefde en klavertje vier ook in het kleine potje kan laten? Of gaan ze dan dood? En wanneer ik mijn plantjes buiten moet zetten.

Als jullie nog meer tips hebben mogen jullie dat altijd opschrijven!

Groetjes,
Isa

ma, 26/02/2007 - 20:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Na half mei mogen jouw plantjes naar buiten; dan kan nachtvorst geen schade meer aanrichten. Hou de jonge plantjes tot die tijd zo licht en koel mogelijk. Ook niet te nat houden.
Succes!

do, 08/03/2007 - 21:38
PrimaPotPlant

heyhoi, domme vragen bestaan niet hoor :D Als je iets nie tweet, dan kun je het toch altij vragen?

Je bent vrij vroeg met zaaien.. je moet de jonge plantjes dan nog lang binnen houden en verzorgen.. Zet ze daarom niet te warm en zo licht mogelijk. Dan blijven ze lekker stevig.

Eventueel kunje ze al wel een keer in een groter potje zetten, als je merkt dat het potje wel erg klein gaat worden. Na de vorst kunnen ze buiten worden geplant. Het klavertej kan eventueel ook als kamerplantje worden gebruikt

di, 13/03/2007 - 15:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben ook een leek qua bloemen en planten dus je bent zeker niet de enige, Isa!

Ik heb een klavertje vier geplant, ong. 2weken geleden en nu doet ie het ontzettend goed. Ik heb hem net in een grotere bloempot geplaatst.

De stengels zijn nu al ong. 20cm lang, mijn vraag is hoe lang worden ze en is het wel goed als ze gaan hangen?

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen, want het is een leuk plantje om te zien en het zou zonde zijn als ik het verkeerd deed en als ie zou komen te overlijden...

Groetjes Alice

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag