Klimroos experts gezocht: specifieke klimrozen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/01/2017 - 12:56
Greenchitect

Klimroos experts gezocht: specifieke klimrozen

Na lang zoeken heb ik bepaalde klimrozen op het ook:
Mijn requirements:
- Sterk geurend - lang bloeiend (Mei – Oktober) - Doorbloeiend - NIET eenmalig bloeiend - Minstens 2.4 meter hoog (liefst hoger tot 5 meter) - Halfschaduw (ik heb ongeveer 4 – 5 uur directe zon) - Zeer goed ziekte resistent - Winterhard
Ondertussen 15 uur gezocht en ik denk dat ik wel mijn kandidaten nu heb:
1) Pretty Flamigo: http://tinyurl.com/y639em3o 2) Klimroos Compassion: http://tinyurl.com/y4l8wcme 3) Polka: http://tinyurl.com/yyo8yqqr 4) Rosainfo-icon New dreams: http://tinyurl.com/y4vzgqg2 5) Pink cloud: http://tinyurl.com/y4awevsq
Graag had ik ervaringen van de klimroos experten hier. Wat was de ervaring? (je kan gebruik maken van mijn requirements om er iets over te zeggen). De bedoeling is om deze te laten groeien over rozenbogen.
Alvast heel erg bedankt! ^^
edit:
verwijderd: Gertrude Jakyll , blijkbaar was dit een eenmalig bloeiende roos Toegevoegd: Pink cloud, op advies van de mensen van Rosarium, is zeer ziekte bestendig en groeit in half schaduw.

wo, 04/01/2017 - 03:30
Batdah

4 tot 5 uur zon zal een probleem worden. Gertr. Jeckyll is een eenmalig bloeiende struikroos, deze bloeit overgens altijd roze en geurt enorm sterk. Compassion geurt niet, en is ongeschikt voor een rozenboog maar bloeit wel door! De overgen die je noemt ken ik niet. Hieronder wat suggesties.
Jasmina maakt lange slappe takken, evenals Gerbe rose, Laguna, Souvenir de la Malmaison welke tevens geurend zijn ( heb deze allemaal staan) een goede nieuwkomer is Cupcake, zeer geschikt voor een boog.
Kijk eens bij tuincentrum Lottum, is een goede rozenkweker met een enorme keuze. Ik heb hier al honderden rozen vandaan.

wo, 04/01/2017 - 12:54
Greenchitect

-@Batdah dank je wel voor de reactie! Ik ga zeker je voorstellen onderzoeken. En inderdaad ik maak mij ook een beetje zorgen over het zonlicht. Maar ik weet wel dat er half schaduw rozen die perfect werken met zoveel uur zonlicht. Ik neem aan dat uw voorst

wo, 04/01/2017 - 18:22
Batdah

Pink cloud is nogal stijf en onbuigzaam en daarom ongeschikt voor een rozenboog, ze groeit als een parkroos en zit bij slechte ventilatie zo onder de roest ik zou die persoonlijk nooit meer gebruiken als klimroos. Ziektebestendigheid hangt vooral samen met de groeiomstandigheden, zal in de schaduw daarom stukken minder zijn ook bij zg sterke rozen.

do, 05/01/2017 - 18:53
Greenchitect

Even voor de eindconclusie:
Ik heb de Lady of the lake aangeschaft. Voldeed toch meer aan mijn specifieke wensen http://tinyurl.com/y4sqahxs
Deze week planten buiten en dan maar hopen op het beste ^^

Onderwerp gesloten