klimroos voor in de schaduw

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/06/2003 - 17:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

klimroos voor in de schaduw

Beste mensen,
Ik zoek een klimroos voor in de schaduw tegen een tuinhuisje aan. Ergens las ik dat de roos ''pink cloud'' daarvoor geschikt zou zijn. Wat is dit voor een roos? Hoe bloeit hij? Blijft hij ''s winters groen?
Hoe snel groeit hij? Waar koop je hem? Alvast bedankt voor het antwoord, groeten van Catrien

wo, 18/06/2003 - 17:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb vorig jaar twee ''Pink Clouds'' gekocht voor naast de voordeur. Onze voordeur ligt op het noorden en ligt dus overwegend in de schaduw. De rozenkweker verzekerde mij dat deze roos een sterke roos is, die goed in de schaduw aardt. Zoals de naam al aangeeft, is de roos roze. Ik weet niet of ze bladverliezend is, want ik heb nog geen winter meegemaakt. Hij zou snelgroeiend moeten zijn, maar bij mij gaat dat nog niet zo snel. Misschien toch te veel schaduw? Overigens ziet hij er wel gezond uit. Ik heb de rozen gekocht bij Jan Spek Rozen in Boskoop. Je kunt ook op de website terecht (https://tinyurl.com/yy6w9yy7).

Groeten,

Renz

di, 08/07/2003 - 21:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo. ik las je bericht nu pas ,maar probeer de roos New Dawn eens ,ruikt lekker en ijzersterk.

vr, 11/07/2003 - 16:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben New Dawn zowel in de zon als in schaduw staan, ook omdat men ons die roos had aangeraden voor de schaduw. In de zon doet hij het prima, in de schaduw echter wordt hij, na de bloei, constant geplaagd door allerlei ziektes en dat niettegenstaande zeer regelmatig sproeien, ook preventief. Overigens wél in juni een zéér mooie roos, heel weelderig bloeiend, ook in de schaduw.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag