Madame le Coultre

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/06/2003 - 17:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Madame le Coultre

Beste mensen, ik las ergens dat de clematisinfo-icon Madame le Coultre het geschiktst is om in de schaduw tegen een schutting te planten. Klopt dit? Ik ben benieuwd hoe deze clematis bloeit, of het een groenblijver is in de winter en waar je deze kunt kopen. Groeten, Catrien

zo, 15/06/2003 - 19:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

de Clematisinfo-icon"Madame le Coultre"heeft grote witte bloemen met gele meeldraden en helmknoppen. Helaas heb ik er nu geen foto van . Het is niet de gemakkelijkste Clematis . Staat bij mij s morgens in de zon en na twaalf uur in de schaduw ''. Is het de bedoeling om de schutting vol te laten groeien ?
Ik heb zowel deze Clematis als de groenblijvende in voorraad. https://tinyurl.com/yxdljkfy

ma, 16/06/2003 - 21:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor de snelle reactie! Is de madame geen groenblijver? Hoe heet de groenblijver? De bedoeling is een clematisinfo-icon tegen de hoek van ons tuinhuis die tegen het dak aan groeit. Hij staat dan in de schaduw, maar heeft wel een lichte plaats.

ma, 16/06/2003 - 22:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee Clem."Mad. le Coultre" is geen groenblijver.
Clem. armandii"s zijn groenblijvers . Clem". Cirrhosa''s ook. Die heb ik zelf ook in de tuin maar toch minder geschikt voor ons klimaat. De meeste liefhebbers die de cirr. hebben hebben hem in de kas staan . De Clem. armandii "Snowdrift"staat nu 7 jaar in de tuin en heeft vier keer gebloeid . Soms heeft een Clematisinfo-icon een aanloopperiode nodig voordat er bloemen komen.
Verder zijn er Nieuwzeelandse soorten maar ook niet zo vorstbestendig.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag