Knoppen in coniferen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/04/2005 - 14:44
nadezja

Knoppen in coniferen

Ik heb wel eens iemand voor de gek gehouden door bloemen in de coniferen te hangen. Er zei dus ook iemand tegen mij "ik wist niet dat coniferen bloeien konden bij mij hebben ze dat nog nooit gedaan". Nu echter zie ik toch een 1 of andere knop erin hangen en om toch even te checken heb ik hem eraf getrokken en inderdaad de knop zat vast. Wat moet ik me bij zo'n knop voorstellen. Het zijn trouwens leylandii's

di, 05/04/2005 - 18:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit zijn zaadknoppen. Die blijven er gewoon aanzitten en voor de rest gebeurt er niet zoveel mee. Ze zullen nu nog klein zijn, groeien tot een doorsnede van ongeveer een centimeter. Als ze rijp zijn komt er gelig zaad uit wat met de wind meewaait. Na verloop van tijd vallen ze er vanzelf weer af.

do, 07/04/2005 - 15:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

In het voorjaar verschijnen wel eens van die paars-rode puntjes aan de coniferen dit zijn de bloemetjes. Dat worden dan vruchten het zijn van die ronde bolletjes. Dat komt dan meestal doordat aan een van de eisen die ze stellen, niet goed aan is voldaan. De plant is in de veronderstelling dat het slecht met hem gaat en denkt zelfs dat hij dood kan gaan. Hij heeft nog maar een reactie en gaat in plaats van te groeien heel veel bloemen vormen. Hij wil voor nageslacht zorgen zolang dat nog mogelijk is. Bij oudere coniferen is dit een normale reactie en vooral na een droge zomer zullen deze planten het voorjaar daarop rijk gaan bloeien en veel vruchten gaan vormen. Bij jonge coniferen is deze overdreven bloeireactie beslist niet normaal. Zij moeten hun energie besteden aan hun groei en ontwikkeling. Zoudt men er niets aan doen, dan raakt de groei uit de plant. Deze zal alleen maar vruchten vormen en kwijnt dan weg. Het beste is om deze bolletje voor half juni te verwijderen. Je kunt ze er uit plukken als het er niet zoveel zijn en anders met de heggenschaar eruit knippen.
Ann.

Onderwerp gesloten