kruipaarbeitjes

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/04/2005 - 19:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

kruipaarbeitjes

In mijn achtertuin stikt het van de kruipaarbeitjes.
Is hier iets tegen te doen. Ik trek het er nu steeds uit maar het komt steeds terug.
Ook heb ik last van een ander soort woekerplant. Het blad lijkt op brandnetel met zilveren vlekken en er komen gele bloemetjes in de vorm van een kaars aan. Dit woekert ook door mijn hele border.
Wat is dit voor onkruid en wat kan ik er aan doen

ma, 18/04/2005 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

dit is de schijnaardbei en deze woekerd verschrikkelijk, het enigste wat werkt is roundup en als spuiten geen optie is is de enige mogelijkheid heel veel schoffelen .
heel veel succes de tuinbengel

di, 19/04/2005 - 00:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verwijder de planten met wortel en tak. Het moet te doen zijn om het uit te roeien want alle plantendelen groeien bovengronds dus goed zichtbaar. Kijk ook eens of de buren deze plantjes hebben. Goede kans dat het daar steeds weer vandaan komt.

di, 19/04/2005 - 19:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi Monique, de aardbeitjes kun je er steeds blijven uittrekken; hier geldt: de aanhouder wint. Het andere plantje wat je beschreef is volgens mij gele dovenetel; ook dit plantje moet je sterk terugdringen, want anders neemt het je hele tuin over. Je kunt de plantjes uitscheppen, let op ze maken uitlopers met nieuwe plantjes eraan! ook kun je proberen met steeds alle plantjes afschoffelen of je het de baas wordt. Veel succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag